Tot a punt per a la preinscripció escolar, que s'allarga fins al 22 de maig

Encara que la crisi va fer suspendre els tràmits de la preinscripció, algunes ja han reprès el procés

Aquest dimecres 13 de maig s'inicia la preinscripció escolar a Catalunya. El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya va anunciar fa escasses setmanes que la preinscripció a les escoles catalanes per a primer i segon cicle d'Educació Infantil, Primària i l'ESO s'estendrà del dimecres 13, al divendres 22 de maig. Dins d'aquestes dates, entre el 19 i el 22 de maig la preinscripció es podrà fer presencial amb cita prèvia i abans es podrà fer per telèfon o via telemàtica. 

La crisi sanitària i la posterior declaració de l'estat d'alarma va sorprendre moltes famílies en plena recerca de col·legi per als seus fills pel pròxim curs 2020-21, fossin nous alumnes o estudiants que canviaven de centre educatiu. Encara que la crisi va fer suspendre els tràmits de la preinscripció, algunes ja han reprès el procés.

Una vegada feta la preinscripció, les famílies han d'esperar que els centres educatius publiquin les llistes provisionals d'alumnes admesos, així com els terminis per presentar qualsevol reclamació. L'últim pas serà la formalització de la matrícula i la publicació dels llistats definitius.