Els animals domèstics preferits pels nens

Les mascotes formen part de la família i són uns companys molt especials per a nens i nenes

Viure amb animals a casa aporta molts beneficis entre els infants. Les mascotes formen part de la família i són uns companys molt especials per a nens i nenes. Els infants distingeixen des de ben petits un animal i es converteixen des de l'inici en la seva "joguina preferida".

 

Conviure amb un animal suposa un gran aprenentatge per a nens i joves. Ja que s'han de fer càrrec i això significa respecte i simpatia cap a ells. 
 

  1. Gossos: La majoria d'experts apunten que els gossos són la millor opció. Tot i la feina extra que suposa treure'ls diverses vegades al dia, aquests peluts, són els que demostren més afecte cap a les persones amb les quals conviuen. Els gossos són ideals per compartir espai amb nens des de ben petits fins a adolescents. Això si hem de triar la raça que millor s'ajusten a la manera de viure de cada família.
  2. Gats: Els felins domèstics són independents i de vegades poden arribar a fer alguna esgarrapada sense voler. Malgrat això els gats que estan acostumats als petits, s'adapten fàcilment a ells. També són més pacients.
  3. Rosegadors: Els conills són molt tranquils i no obliguen a estar molt pendent d'ell com altres espècies com els gossos o gats. Els conills són porucs i això pot ser contraproduent a conviure amb determinats nens. Són una bona opció a nens a partir dels cinc anys, ja que abans d'aquestes edats els nens no poden arribar a comprendre com és el conill i que necessita. Per la seva banda els hàmsters són perfectes per tenir un primer contacte amb els infants. Els nens han de tenir edat suficient per saber entendre aquest petit pelut. Finalment, els conills porquins són molt compatibles amb els infants per compartir espais. Com passa amb els hàmsters i els conills els nens no poden ser massa petits, per tal de no fer-los mal.