La verdura que Harvard recomana consumir i perquè

La fibra soluble ajuda a allunyar els dipòsits de greix de les artèries, les calcificacions i possibles infarts o ictus

La Universitat Harvard ha publicat una anàlisi basada en diversos estudis que apunta que com més fibra ingerim, millor per la nostra salut. El consum diari de 8 grams de fibra alimentària ens genera un gran benefici, que millora en el cas que sigui entre 25 i 29 grams.

L'anàlisi apunta que l'aliment amb més fibra soluble és el bròcoli, que no és la verdura més consumida, especialment entre els infants. A més, aporta vitamines i minerals. La fibra soluble ajuda a allunyar els dipòsits de greix de les artèries, les calcificacions i possibles infarts o ictus. Aquesta base se sustenta en l'estudi publicat el 2020 al British Journal of Nutrition que assenyala que les persones que mengen més crucíferes com bròcoli i cols de Brussel·les tenien un 46% menys de calcificació a l'aorta. 

Però a banda, el bròcoli aporta sulforafà, una substància que redueix el risc de diversos càncers, com el de pròstata. La manera com es cuina influencia en les seves propietats nutricionals i cardioprotectores i la millor manera és al vapor, encara que pots pensar en altres tipus de cocció.