Tortell de Reis. Com fer-lo a casa

El dinar de reis s'acaba amb aquest dolç tradicional que agrada a tota la família

Ingredients:
Per elaborar la massa:

  • 10 g de llevat premsat
  • 35 g d'aigua
  • 75 g de farina

Per fer la segona part de la massa:

 
  • 35 g de sucre
  • 250 g de farina
  • 2 g de sal
  • 1 ou
  • Ratlladura de llimona
  • 65 g d'aigua

Per fer el massapà 

  • 150 g de pols d'ametlla
  • 150 g de sucre
  • Aigua (la necessària).

Per a decorar

  • Fruites confitades al gust 
  • 10 g sucre esponjat


Elaboració:

  1. Per fer la primera part de la massa posarem en un bol el llevat triturat i hi afegim l'aigua i ho batem a mà. Hi afegim la farina. Ho remenem fins que obtenim una massa homogènia. Tapem la massa amb un drap de cuina i la deixem a temperatura ambient fins que dobli el volum.
  2. Mentrestant, farem el massapà: mesclem la pols d'ametlla i el sucre. Quan estiguin ben barrejats hi afegim l'aigua i fem una massa tova perquè no es trenqui i sobre la superfície enfarinada, li donarem forma de xurro on en una banda posarem el rei o reina i a l'altre la fava.
  3. Per elaborar la segona part de la massa posarem en una màquina de pastar el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l'aigua, l'ou i la farina. Amassem fins que ens quedi ben elàstica i hi afegim la massa amb llevat, que ja ha pujat el doble del seu volum. Tornem a pastar i quan tota la massa ens quedi ben elàstica ja estarà a punt.
  4. Posarem el massapà a sobre i amb la resta de la massa, l'embolcallem. El massapà ha de quedar com un farcit i la deixarem fermentar tapada amb un drap dues hores aproximadament o fins que hagi doblat el seu volum.
  5. Passat aquest temps el pintarem amb ou i posarem les fruites confitades i el sucre esponjat. Ho posem al forn a 230 °C vint minuts just al mig de la safata perquè pugi de manera uniforme.