Crema de carbassa
Ingredients:
- 1 carbassa petita o carbassa ja tallada i pelada envasada al buit
- 1 porro gran
- Oli d'oliva verge
- 400 cl d'aigua
- Sal i pebre negre molt al gust
- 2 formatgets
- Opció: en comptes dels formatgets podem posar 200 cl de crema de llet
Elaboració:
- Peleu la cabassa i la talleu a trossos, si no l'heu comprat tallada i envasada al buit.
- Traieu la primera capa del porro i el talleu a trossos. En una olla, hi poseu l'aigua, una mica de sal, el pebre mòlt, un raig d'oli d'oliva verge i la carbassa juntament amb el porro, tot tallat a trossos.
- Ho deixeu bullir uns 30 minuts.
- Ho passeu per la batedora elèctrica, hi tireu els dos formatgets i ho bateu fins a obtenir la textura desitjada.
- Ho proveu per veure el punt de sal i pebre i, en funció, procediu o no a rectificar.
- Ja es pot servir.
Rissoto de carbassa i porros
Ingredients:
- 400 g de carbassa
- 1 porro
- 1 ceba
- Mig litre de caldo vegetal
- 30 g de mantega
- 300 g d'arròs
- 150 ml de vi de Porto, blanc
- 60 g de parmesà
- 40 g de mantega
- 2 cullerades d'oli
- Sal al gust
Elaboració:
- Pela i talla i la carabassa i sofregeix durant 3-4 minuts en una paella amb oli, fins que la carbassa sigui daurada. Reserva
- Talla el porro a rodanxes fines, i pica la ceba.
- Sofregeix la ceba amb 30 grams de mantega uns 3 minuts, afegeix l'arròs i cuina'l amb el vi de Porto fins que evapori, i afegeix cullerades de brou calent.
- Al cap de 12 minuts posa el porro, després la carbassa i cuina tot fins que l'arròs estigui al dente.
- Sala al gust
- Ratlla el parmesà i barreja junt amb els 40g de mantega en el risotto.
- Assaona al gust i serveixi amb tot seguit.
Carbassa amb llenties
Ingredients:
- 250 grams de llenties cuites
- Mitja Carbassa
- 2 cebes mitjanes
- Oli d'oliva
- Sal
Elaboració:
- Sofregim la ceba i la carbassa i afegim una mica de caldo.
- Ho deixem coure fins que la carbassa estigui tendra i afegim les llenties.