Quan hem d'oferir les primeres farinetes?

El primer any i mig de vida la llet cobreix totes les necessitats nutricionals dels bebès

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Associació Espanyola de Pediatria i altres associacions i societats científiques, la millor opció és alimentar el nou nat exclusivament amb llet materna, de fórmula o mixta, durant els primers sis mesos de vida. 

El primer any i mig de vida la llet cobreix totes les necessitats nutricionals dels bebès. A partir dels sis mesos, però necessitaran complementar la nutrició amb altres aliments, ja que estaran preparats per menjar altres coses. 

Encara que no hi ha un aliment millor que un altre per començar amb l'alimentació complementària, podem oferir la majoria d'aliments a excepció de fruits secs, determinades fruites o mel, entre d'altres. Normalment, l'elecció de la primera alimentació complementaria dependrà de la cultura i dels hàbits i els gustos culinaris de cada família. En aquesta primera alimentació es recomana donar prioritat als aliments rics en ferro, com farinetes amb cereals enriquits o purés amb carn o peix blanc o aliments a trossets. L'ideal és que les que preparem a casa, ja que les que venen ja fetes solen portar massa sucres i altres components.