Com fer uns irresistibles panellets de coco i xocolata

Els panellets són els dolços típics de la castanyada i existeixen moltes variats

Ingredients:

  • 200 grams d'ametlla molta
  • 200 grams de coco ratllat 
  • 150 grams de sucre
  • 150 grams de moniato cuit
  • 200 grams de xocolata per fondre
  • 1 ou
  • 1 cullerada sopera de mantega vegetal sense sal


Elaboració:

 
  1. En un bol barreja l'ametlla, el sucre i el coco ratllat. Després, bat l'ou i afegeix-lo a la barreja. Barregem i afegim el moniato, seguim barrejant. Hem d'aconseguir una massa compacta, humida i enganxosa. Quan la massa estigui llesta, la tapem amb un drap de cuina i la deixem reposar una hora.
  2. Passat aquest temps farem boles de mida petita, i els posarem en una safata de forn per enfornar-los 180 °C uns 15 minuts.
  3. Quan els panellets estiguin cuits els traurem del forn i els deixarem refredar. Mentrestant, fondrem la xocolata al bany Maria amb la mantega o 100 ml de crema de llet per aconseguir una cobertura més suau.
  4. Llavors passarem les boles per la xocolata i deixarem que es refredin i endureixin. Quan la xocolata estigui gairebé freda, abans que acabi d'endurir pots empolvorarem els panellets amb una mica de coco i ja els podrem gaudir.