5 consells per a no morir d'empatx al Nadal

5-consells-per-no-morir-dempatx-al-nadal-Pares i Nens

S'acosten les festes de Nadal i amb elles les celebracions on el menjar hi és molt present, tal com els sopars d'empresa, dinars familiars…

Per a controlar els possibles excessos és molt important escoltar els nostres senyals de gana i sacietat, és a dir, identificar quan tenim gana i amb quina intensitat la tenim.

Per tal que no et trenqui amb la rutina alimentària en la que estem acostumats durant la resta de l'any, et proposem cinc consells que estem segurs que t'ajudaran a escoltar el teu cos i a no patir d'empatx:

1. Sobre una escala de 0 a 10, imagina't que a 0 tens molta gana i a 10 estàs molt tip. Et recomanem que comencis a menjar quan la teva gana es trobi entre el 3 i 4 (gana de baixa a moderada) i t'aturis quan et trobis entre el 6 i el 7 (satisfet però no tip).

2. Intenta no saltar-te àpats o menjar menys quantitat de la que necessites en dies anteriors o posteriors a la celebració. No es tracta de compensar una ingesta anterior o posterior que serà excepcional. (Ex: "avui soparé molt, així que millor que no bereni") Si respectem els àpats evitarem anar a la següent ingesta amb massa gana i per tant, exposar-nos a menjar més del compte.

3. En els àpats, hem de posar atenció a què s'està menjant. Si ets conscient de les quantitats que menges, segurament menjaràs més lentament i gaudiràs molt més. Per altra banda, també et serà més fàcil saber quan estàs tip

4. Tots els àpats es mereixen el seu espai i temps, i per tant, no poden ser un tràmit o transició a una acció posterior. Al menjar li hem d'atorgar la seva importància, un temps que ens ha de permetre desconnectar i gaudir d'una estona agradable.

5. Paral·lelament a les celebracions et recomanem que practiquis qualsevol activitat que afavoreixi la connexió amb el teu cos: esport, meditació...

Amb aquests cinc consells disposaràs d'unes pautes senzilles que t'ajudaran a practicar una ingesta més intuïtiva i alhora et permetran que les celebracions nadalenques es converteixin en un moment per a compartir, i sobretot, gaudir, d'aliments típics i excepcionals per altres èpoques de l'any.