Braç de gitano per preparar en família

El braç de gitano és un pastís cilíndric molt gustós que es pot farcir de crema, nata o xocolata

Encara que és una mica elaborat, preparar un braç de gitano en família pot ser una bona activitat familiar per a passar les tardes lliures de la primavera i l'estiu.

Ingredients:

 
  • Quatre ous
  • 120 g de farina
  • 120 g de sucre
  • 1/2 sobre de llevat en pols
  • Mig litre de nata per a muntar
  • 75 g de sucre glaç
  • Sucre glaç, cacau o xocolata per decorar
  • Una pessigada de sal

Elaboració:

  1. Batre els ous amb el sucre fins que ens quedi una crema d'ou.
  2. Barregem la farina, la sal i el llevat, ho tamisem i l'anem incorporant a la crema d'ou, sense parar de remenar i a través de moviments envoltants perquè no perdi l'aire i no abaixi el volum.
  3. En una safata de forn posem paper sulfurat i aboquem la barreja, estenent-la al llarg de la safata i la posem al forn preescalfat a 180° uns 10 minuts. Per comprovar que està cuit, punxem amb un escuradents i quan surti sec, el bescuit ja està al punt. El posem sobre un drap de cuina i passats cinc minuts, l'enrotllem sobre el drap i el deixem refredar enrotllat.
  4. És moment de muntar la nata, barregem la nata amb 75 g de sucre glaç i anem muntant amb les varetes de muntar la batedora, prèviament refredades en el congelador perquè pugui millor.
  5. Un cop muntada la nata, desenrotllem el bescuit, el farcim amb la nata i el tornem a enrotllar. Cobrim els extrems amb més nata i deixem el braç de gitano a la nevera fins al moment de menjar.
  6. Es pot decorar amb sucre glaç pel damunt o gotes de xocolata.