Encara que és una mica elaborat, preparar un braç de gitano en família pot ser una bona activitat familiar per a passar les tardes lliures de la primavera i l'estiu.
Ingredients:
- Quatre ous
- 120 g de farina
- 120 g de sucre
- 1/2 sobre de llevat en pols
- Mig litre de nata per a muntar
- 75 g de sucre glaç
- Sucre glaç, cacau o xocolata per decorar
- Una pessigada de sal
Elaboració:
- Batre els ous amb el sucre fins que ens quedi una crema d'ou.
- Barregem la farina, la sal i el llevat, ho tamisem i l'anem incorporant a la crema d'ou, sense parar de remenar i a través de moviments envoltants perquè no perdi l'aire i no abaixi el volum.
- En una safata de forn posem paper sulfurat i aboquem la barreja, estenent-la al llarg de la safata i la posem al forn preescalfat a 180° uns 10 minuts. Per comprovar que està cuit, punxem amb un escuradents i quan surti sec, el bescuit ja està al punt. El posem sobre un drap de cuina i passats cinc minuts, l'enrotllem sobre el drap i el deixem refredar enrotllat.
- És moment de muntar la nata, barregem la nata amb 75 g de sucre glaç i anem muntant amb les varetes de muntar la batedora, prèviament refredades en el congelador perquè pugui millor.
- Un cop muntada la nata, desenrotllem el bescuit, el farcim amb la nata i el tornem a enrotllar. Cobrim els extrems amb més nata i deixem el braç de gitano a la nevera fins al moment de menjar.
- Es pot decorar amb sucre glaç pel damunt o gotes de xocolata.