Els 10 aliments que els menors de 2 anys no poden menjar

Els infants neixen amb el sistema digestiu immadur pel qual no estan preparats per segons quins aliments

L'alimentació és clau en el desenvolupament de nens i nenes i s'ha de tenir molt clar quins aliments poden prendre i quins no, ja que l'estómac dels menors de 2 anys són molt delicats. Els infants neixen amb el sistema digestiu immadur pel qual no estan preparats per segons quins aliments. A més, determinats aliments els hi pot comportar algun que un altre problema.

  1. Llaminadures. L'elevat contingut en sucre i colorants, són totalment innecessària en aquestes edats. A banda contribueixen a l'obesitat infantil i càries.
  2. Mel: La mel pot estar contaminada amb un bacteri que transmet el botulisme. A banda, i tenint en compte que el sistema immunològic encara s'està desenvolupament, podria generar una al·lèrgia al pol·len i al ser tan dens li podria generar asfixia.
  3. Pastisseria industrial: Madelenes, pastisets... contenen un percentatge elevat dels greixos  perjudicials i olis gens saludables com de palma i aporten grans quentitats de sucre.
  4. Fruits secs: Encara que són molts bons per a la salut, donar-los massa d'hora poden provocar al·lèrgies i no s'ha d'introduir abans dels 5 anys.
  5. Refrescos: Pel seu alt contingut en cafeïna, sucre i químics que poden comportar problemes gàstrics.
  6. Sucs envasats. Configuren una aportació molt alta de sucres refinats.
  7. Salsitxes: Aquest producte es una de les principals fonts d'ennuegament en bebès, ja que tenen la mateixa mida de la glotis d'un nadó.
  8. Tonyina i peixos de gran tamany. Aquest tipus de peixos tenen un alt contingut en mercuri, pel que es recomana optar per altres peixos com el bonítol o de mides més petites.
  9. Conserves. Olives i encortits tenen massa sal i conservants no aptes per a infants. 
  10. Embotits. Tenen una aportació massa gran de sal i de greixos.