8 jocs perquè els nens es distreguin a la platja

Nens i nadons són petits exploradors que volen descobrir tot el que els envolta

La platja és un dels llocs més clàssics per passar els llargs dies d'estiu. La mescla de l'aigua i la sorra i tota la diversitat del mar comporta desenes de jocs, encara que ara siguin una mica més limitats pels efectes de la pandèmia i el distanciament social també en aquest espai. 

Nens i nadons són petits exploradors que volen descobrir tot el que els envolta, aprofitant aquesta necessitat de descobrir el món us proposem alguns jocs que els distrauran i els ajudaran a passar-se-ho bé. Recordeu que els infants a la platja han d'estar constantment supervisats per un adult.

  1. Castells de sorra: El joc més clàssic de la platja, els més petits necessitaran l'ajuda dels pares i encara que potser no els construiran, depenent de l'edat, segur que el destrossaran. 
  2. Veure com les onades arriben als peus: L'espuma acaricia els dits dels peus, mentre la sorra de sota les plantes va desapareixent, no hi ha experiència més agradable a la platja. Una sensació que agrada a nens i petits. Una vegada l'infant es cansa d'estar dret, podrem seure i experimentar la mateixa sensació a les cames. 
  3. A mirar animalons: Podeu inspeccionar a la ribera del mar a veure si veieu algun peix dins de l'aigua o algun cranc. 
  4. Fer empremtes a la sorra: Es poden deixar les petjades a la riba de la mar i mirar com l'aigua les esborra, podem fer el mateix amb les empremtes de les mans. Serà un joc molt divertit.
  5. Recollir petxines i pedres: Dins d'un cubell anirem recollint, entre nosaltres i els nens, tot allò que ens trobem a la sorra, petxines, pedres o caragols per després jugar amb elles.
  6. Saltar les onades: Agafant-lo de la mà saltarem totes les onades que arribin a la riba, és un joc senzill que els cansarà per després fer una gran migdiada.
  7. Circuit esportiu: Podem construir un carril entre pedretes, pals, pots de crema i tovalloles, muntanyetes de sorra i les joguines i també un circuit per fer psicomotricitat. Amb el circuit l'animarem que salti o passi pel costat de cada element.
  8. Sentir els sorolls de la platja: El mar, les gavines, altres nens emeten sorolls molt diferents, mentre que el so de la mar és perfecte per relaxar-se. Podem fer servir el so del mar com excusa per posar-lo sota la tovallola i que faci la migdiada, tot dient-li que es relaxi mentre escolta les onades.