Com podem tractar les taques de l'embaràs?

Es tracta d'ues taques fosques que es formen a la pell, normalment facials

Les taques a la pell durant l'embaràs es manifesten més del que pensem. Al llarg de l'embaràs la mare experimenta molts canvis, entre ells canvis en la pell a conseqüència de les hormones pròpies de l'embaràs.

Durant els mesos de l'embaràs es produeix una estimulació de les glàndules sebàcies el que es pot manifestar amb més producció de greix cutani i desencadenar acne. Una altra problemàtica cutània associada a la pell són les taques de l'embaràs. Unes taques fosques que es formen a la pell, normalment facials que acostumen a dissipar-se quan la mare dóna a llum i l'activitat hormonal baixa. Les taques no deixen de ser una afecció cutània encara que es desconeix la causa exacta.

Com les podem tractar?

Aquest tipus de taques es comencen a manifestar durant el primer trimestre, i continuï durant tot l'embaràs i marxin després del part, o després d'acabar amb la lactància materna. Si continuen hi ha opcions per tractar-les.

  • Durant l'embaràs i fora d'ell és essencial fer servir un protector solar d'ampli espectre, preferiblement amb minerals de zinc o titani, perquè no s'absorbeixen a la pell. Això ajudarà a evitar que les taques apareguin, i si ja han sortit que es facin més fosques. Evitarem el sol de les 10 a les 15 hores, quan més incidència té sobre la pell.
  • Consumir aliments amb alt contingut en àcid fòlic, ja que diferents estudis han demostrat que una deficiència de folats podria estar relacionada amb la hiperpigmentació. Podem trobar àcid fòlic en aliments com les verdures de fulla verda, pa i cereals integrals, i en les taronges.
  • Durant l'embaràs i la lactància materna, no és recomanable utilitzar exfoliants, blanquejadors o altres tractaments aclaridors amb components i substàncies químiques, ja que poden penetrar a la pell.
Més informació