Com tractar l'ansietat durant l'embaràs

Viure ansietat pot provocar un part prematur i en els casos més greus un avortament

Quan algú experimenta un episodi d'ansietat l'envaeix un sentiment d'angoixa. El cos utilitza aquesta angoixa per a adaptar-se a algunes situacions. Durant l'embaràs la dona pot viure ansietat per la por als canvis que comporta l'embaràs, per la posterior arribada d'un fil i totes les preocupacions que genera, però també pels canvis hormonals de l'embaràs que tenen incidència en l'estat emocional i psicològic.

Viure ansietat pot provocar un part prematur i en els casos més greus un avortament. A més i segons les darreres investigacions relacionades amb el tema, si es pateix ansietat greu durant en l'embaràs, i en especial, en els últims tres mesos es duplica el risc que el futur bebè neixi amb hiperactivitat.

Si una dona embarassada nota ansietat, es pot veure reflectit amb susceptibilitat, canvis d'humor, angoixa, ganes de menjar més, entre altres.

  • Quan hi ha ansietat moderada, el primer que s'ha de fer és parlar amb algú de confiança, sigui la parella, un familiar o un amic o amiga pròxima per compartir el que passa.
  • Hem d'evitar les substàncies i begudes excitants i els menjars abundants.
  • També és recomanable la pràctica d'esport adequat a cada trimestre per fomentar el benestar físic i psíquic i mantenir l'ansietat a ratlla.
  • Si l'ansietat és massa elevada, la millor recomanació és buscar el suport d'un especialista per cercar el millor tractament.