Els enemics de l'embaràs a l'estiu

L'embaràs pot ser molt diferent durant els mesos d'estiu o d'hivern.

Saps quins poden ser els teus enemics durant l'embaràs a l'estiu?

Durant l'estiu hi ha trastorns molt comuns entre les dones embarassades. Prevenir-los o aconseguir alleujar-los t'ajudarà a no patir aquestes vacances.

Si ja estàs embarassada t'hauràs adonat que l'estiu té els seus pros i contres, durant les vacances la vida és més relaxada, però també té la seva part negativa.

Baixada de la tensió a l'embaràs

Un dels primers enemics que és probable que ja coneguis, són les baixades de tensió durant l'embaràs a causa de la calor.

Marejos o sensació de desmai és molt típic els primers mesos d'embaràs, i durant els mesos d'estiu sovint empitjora.

Per prevenir aquestes baixades de tensió, evita espais tancats i calorosos. Les begudes amb sucre o l'aigua fresqueta, t'ajudaran. Si només tens aquesta sensació als matins, pot deixar algunes galetes a la tauleta de nit.

Retenció de líquids

És comú que en aquesta època la retenció de líquids, i possibles edemes, apareguin. Això és degut a la progesterona i la pressió de l'úter al sistema venós.

Si vols alleujar la inflamació de les cames, les pots posar en alt, evitant creuar-les i fes algun passeig.

Les dutxes d'aigua freda també afavoriran a la teva circulació.

El cansament

L'estiu i les altes temperatures fan que tinguis una major sensació de cansament. La teva temperatura corporal augmenta així que opta per dutxes fresquetes, l'aire lliure i l'exercici moderat també t'ajudaran.

El cloasma

L'alta producció de melanina i l'exposició solar poden provar que apareguin taques fosques a la teva pell, sobretot a la zona de la cara.

El 90% de les dones, pateixen cloasma durant l'embaràs, i curiosament les morenes tenen una major predisposició.

No pateixis, perqué les taques desapareixeran a poc a poc després del part. El sol pot provocar que es puguin fixar, recorda utilitzar sempre crema solar!