Quin és el nombre de cesàries que pot tenir una dona?

Hi ha un límit de nombre de cesàries perquè siguin segures

La cesària és la intervenció quirúrgica que es fa quan el part vaginal pot suposar un risc per a la mare o pel nadó. De vegades, el part per cesària és l'única solució per un naixement sa i sense risc, per la qual cosa només s'ha de fer si hi ha urgència i risc.

Hi ha un límit de nombre de cesàries perquè siguin segures, i la majoria dels professionals mèdics considera que tres, ja que les cicatrius que deixen les cesàries debiliten els teixits de les parets uterines un fet que augmenta les possibilitats que es produeixi un esquinç a l'úter i és que la taxa de trencaments després de dues cesàries seguides es quadruplica.

El trencament uterí és una complicació obstètrica molt greu, pel fet que comporta una gran mortalitat materna i, sobretot, del futur bebè. Això implica moltes complicacions greus com:

  • Risc de trencament uterí: Es dona quan hi ha una pèrdua d'integritat a la paret de l'úter. Quan és més greu és quan es produeix un trencament uterí complet o catastròfic que pot causar la mort de la mare i del futur bebè.
  • Adherències: Les adherències són com una mena de cicatrius que afecten l'úter, els músculs abdominals, el teixit connectiu i els òrgans veïns. Quan es produeixen adherències es poden dificultar la cesària el que augmenta el risc de lesió a la bufeta o l'intestí, hemorràgia i mort materna o del nadó.
  • Complicacions placentàries: Si la placenta està anormalment adherida a l'úter o anormalment implantada sobre l'orifici cervical intern s'augmenta el risc de part prematur, de sagnat excessiu i la necessitat d'una transfusió de sang o l'extirpació quirúrgica de l'úter.
  • Problemes amb la incisió: Les cesàries poden incrementar les complicacions per les incisions abdominals, com una hèrnia.