Els perills de fumar durant l'embaràs

Estudis recents mostren que el 28% de la població del nostre país és fumadora essent un 64% dels fumadors dones.

Has de saber que fumar i embaràs no són compatibles. Per tant, si ets dona i estàs pensant tenir un nadó, et recomanem que aparquis aquest hàbit.

Moltes dones fumadores no abandonen completament el tabac, sinó que només redueixen el consum durant l'embaràs.

Els metges avisen que reduir la freqüència no és una solució. Alerten del greu risc al qual una mare fumadora està exposant al fetus.

Tot el que consumeix la dona embarassada passa al seu fetus en les mateixes proporcions, per tant el fum del tabac li arribarà al fetus interferint en el subministrament d'oxigen i fent que el flux d'oxigen des de l'úter a la placenta sigui menor del que hauria de ser.

Aquesta manca d'oxigen altera el procés de creixement dels seus pulmons i fa que el ritme cardíac sigui superior al d'un fetus que no està exposat al fum del tabac.

Algunes de les conseqüències que pot tenir fumar durant l'embaràs són:

  • Complicacions a la placenta
  • Néixer de forma prematura i amb poc pes.
  • Malformacions
  • Síndrome d'abstinència
  • Mortalitat perinatal del fetus i doble de risc de patir una mort sobtada els primers mesos de vida
  • És més probable que durant la infància pateixin infeccions respiratòries com otitis, bronquitis i pneumònies.

Com es pot deixar de fumar?

Primer has d'estar mentalment preparada i valorar tot el positiu que serà per tu i el teu fill, al que ja estimes, fins i tot abans de concebre'l.

Molts són els mètodes que existeixen per deixar de fumar, un dels més eficaços i ràpids és el làser antitabac, una teràpia que es realitza amb un làser mèdic en punts d'acupuntura i que en una sessió ens ajuda a deixar l'hàbit del tabac.

Aquest tractament per deixar de fumar és molt recomanable tant pels seus resultats com per la seva naturalitat, no té cap efecte secundari.

A més, ens ajuda a no tenir els desagradables efectes de la síndrome d'abstinència com ara: menjar més, ansietat, trastorns de la son, estar més irritables, tenir el desig de fumar, etc.