Fora mites sobre l'embaràs, una mica de realitat

L'embaràs és un estat meravellós, però també ple de noves circumstàncies i experiències noves per una dona. Vols saber què hi ha de realitat en tots els mites?

La maternitat arriba en el moment de l'embaràs, en el moment en que les preocupacions ja no passen per una mateixa, sinó que totes les nostres actuacions tindran una conseqüència en un tercer, i per això la nostra ment activa un xip que diu que ja no has de pensar primer en tu mateixa, sinó en el bebè.

I així arriba el primer mite, primer pensar en el bebè o fill/a i després en tu.

No t'has de creure que deixes fins i tot d'existir quan vius un embaràs o has tingut un nadó. El terme "bona mare" apareix en el moment en el qual tu ets feliç, i per tant, pot fer feliç a les persones que t'envolten, començant pels teus fills. Buscar un temps de dedicació pròpia no és ser egoista, és agafar forces, relaxar-te i pensar en tu mateixa. La maternitat durarà tota la vida, així que pensa una mica en tu i busca la manera de fer les coses millors començant per la teva persona.

Has de menjar per dos.

Durant l'embaràs, quantes vegades has sentit aquesta frase? Estar embarassada no vol dir convertir-te en una persona que no ets. I tant que has de menjar!, però amb cap, que tot i portar un bebè dintre continues sent una persona,  i el nadó agafarà de tu tot el que necessiti. Dur una dieta equilibrada és essencial, i si vols buscar-ne excuses, menja per dos, però recorda que passat l'embaràs els quilos no marxaran sols.

Millor no fer esport.

Sempre has tingut una vida activa esportiva? No pateixis, aquest també és un mite. Fer exercici és cada vegada una garantia d'embaràs saludable. La pràctica d'esport ha d'estar en coneixement del teu ginecòleg i has de tenir molt en compte les seves prescripcions mèdiques.

Has d'adaptar l'activitat física al moment de l'embaràs i les teves condicions. En general, els esports de contacte és millor evitar-los.

Recorda que l'exercici ajuda al teu cos i inclús pot contribuir a un part millor i més ràpid. Després del part t'ajudarà a recuperar la tonificació i salut del teu cos.

Durant tota la maternitat és una via genial per trobar temps per tu mateixa, sortir de la rutina familiar i carregar-te d'energia.

La forma de la teva panxa.

És una creença que en funció de la forma de la teva panxa podem saber el sexe del bebè. Si la panxa té forma en punxa, és un noi, i si és més rodona, serà una nena. Però no hi ha cap dada científica que demostri aquesta teoria.

Avui dia l'única prova que ens permet conèixer el sexe del bebè és l'ecografia.

Les cremors són pel cabell.

Aquest mite ha sobreviscut a un munt de generacions. Tradicionalment es creia que una embarassada patia cremors estomacals a causa del cabell que tenia el nadó.

En realitat la causa real és física i química alhora, per una banda l'augment de progesterona que provoca la relaxació de l'esfínter que controla els àcids de l'estómac, i per una altra banda, durant l'embaràs es produeix una disminució de l'àcid clorhídric al cos que dificulta les digestions.

L'altra causa física correspon al creixement de l'úter, que oprimeix l'estómac provocant la pujada dels àcids.

Prohibits els banys.

Antigament es creia que durant l'embaràs podria entrar aigua en l'úter.

Lluny de la realitat, i gràcies al tap mocós, l'úter està perfectament aïllat de l'exterior, tant de gèrmens com de bacteris.

Només en el cas de trencament de la bossa amniòtica en les fases inicials del part seria preferible una dutxa al bany.