Com afecten les morenes en l'embaràs?

Una vegada es detecten morenes han de ser supervisades per un metge especialista per descartar l'existència o d'altres patologies

Les morenes són varius que apareixen en una o més d'una vena que passen pel recte. Les morenes acostumen a produir dolor i un sagnat moderat, així com secrecions mucoses. Tot i això, poden desencadenar hemorràgies fortes que podrien causar anèmies. A més, les morenes externes poden arribar a tocar-se a través de l'anus.

Les morenes poden sortir en l'embaràs, especialment en les darreres setmanes, quan la circulació sanguínia es fa més lenta i quan els teixits de la pelvis queden dilatats. La predisposició genètica, el restrenyiment, la diarrea, el sedentarisme i certs hàbits dietètics, pot fomentar l'aparició d'hemorroides.

Una vegada es detecten morenes han de ser supervisades per un metge especialista per descartar l'existència o d'altres patologies. Normalment i si són de baixa intensitat, es recomana l'aplicació d'una crema que no comporti cap risc pel futur bebè i la mare i mantenir una dieta rica en fibra. Si es pateixen morenes les embarassades no poden prendre alcohol, també perquè pot produir malformacions congènites, i els menjars assaonats. També ens hem de rentar bé les mans després de defecar i evitar tocar-se les morenes per prevenir infeccions. Podem alleugerir la coïssor i el dolor amb banys de seient amb aigua freda diverses vegades al dia, el que farà rebaixar la mida de les hemorroides. Si les hemorroides són més grans podem tractar-les amb cirurgia. A més i per evitar les morenes és convenient evitar el restrenyiment adoptant uns hàbits alimentaris correctes.