Aquests són els noms més posats a Catalunya

Un bebè acabat de nèixer i dormint

Encara que els noms de nens i nenes sovint responen a modes, els noms més posats a Catalunya no canvien gaire. Pel que sembla els catalans i les catalanes som conservadors en l'elecció dels noms per fills. En aquest sentit es continuen repetint noms any rere any o anys rere anys. Així i per segon any consecutiu, Júlia continua sent el nom més freqüent per a nena i Marc és el nom imbatible des de fa més de 20 anys, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

A Júlia li segueixen els noms per a nena: Martina, Emma i Maria, amb accent i sense accent, i Lucía. Pel que fa als noms que més triomfen després de Marc, se situen Pol i Àlex, en català i castellà, seguits de Jan i Nil.

Aquestes dades revelen que quasi dos de cada deu nens nascuts el 2018 a Catalunya es diuen Júlia o Marc.

Pel que fa a les comarques, Júlia és el nom més posat a Barcelona i la seva àrea metropolitana, mentre que a les comarques gironines, les centrals, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, aquesta posició està compartida amb Emma. A Ponent el nom per nena més posat és Ona, al Penedès, Laia, i a l'Alt Pirineu i l'Aran, Aina i Martina.

El nom de Marc és el líder indiscutible a totes les comarques. Tot i això, a Girona, queda superat per Pol. Mentrestant, a les Terres de l'Ebre guanya Martí. I a Ponent, Nil. Finalment, a les comarques centrals, al Penedès i a l'Alt Pirineu i Aran, el nom preferit és Jan.

Els només més posats a Catalunya

  1. Marc
  2. Júlia/Julia
  3. Pol
  4. Martina
  5. Emma
  6. Àlex/Álex
  7. Jan
  8. Maria/María
  9. Nil
  10. Leo