Prevenir el risc d'avortament espontani

I és que es calcula que un de cada cinc embarassos pateix un avortament espontani durant el primer trimestre de gestació

Malauradament en alguns embarassos es produeixen avortaments espontanis. I encara que de vegades és difícil o impossible impedir que es produeixi un avortament espontani, podem prendre algunes precaucions abans i durant l'embaràs, amb l'objectiu de reduir el risc d'avortament, especialment en les primeres setmanes de gestació.

I és que es calcula que un de cada cinc embarassos pateix un avortament espontani durant el primer trimestre de gestació. Aquest avortament succeeix en la implantació de l'òvul fecundat i la formació de les primeres estructures i òrgans vitals.

  1. Evitar el consum d'alcohol, tabac o drogues
  2. Ens alimentarem amb productes rics en calci i prendrem àcid fòlic mesos abans de l'embaràs i mantindrem un pes saludable.
  3. Evitarem consumir productes carnis i embotits no elaborats. En aquests casos han d'estar cuits a més de 65 graus o prèviament congelats a -10 °C un mínim de 3 dies. A més no menjarem xarcuteria i formatges no curats.
  4. Rentarem bé fruites i verdures abans de menjar-les.
  5. Evitar el contacte amb la femta dels gats. Aquests felins domèstics només poden contraure la toxoplasmosi si han estat en contacte amb terra o s'han alimentat de carn infectada.
  6. No prendrem cap medicament que no ens hagi recomanat el nostre metge.
  7. Evitarem toxines ambientals com pesticides, substàncies tòxiques, etc.
  8. Evitar l'exposició als raigs X.
  9. Farem tots els controls prenatals i posarem en coneixement del metge qualsevol complicació o dubte.
  10. Anirem directament a l'hospital en cas d'experimentar febre alta, pèrdues de sang o espasmes abdominals