Perquè la lactància materna ajuda a reduir l'estrès de les mares?

La llet materna aporta tots els nutrients suficients per al desenvolupament i el creixement dels infants, però alhora rebaixa l'estrès

La lactància materna és l'alimentació més completa pels bebès i aporta desenes de beneficis tant pels infants com per les seves mares. A més de la recuperació del cos de manera més ràpida, alletar prevé futures malalties i redueix de manera significativa l'estrès de les mares. És per això que  l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana alletament exclusiu fins als 6 mesos i continuar-la, si és possible, fins als 2 anys.

La llet materna aporta tots els nutrients suficients per al desenvolupament i el creixement dels infants, però alhora rebaixa l'estrès a les quals estan sotmeses les mares per l'arribada del nou membre a la família. La connexió que genera l'alletament on és dona el contacte pell amb pell, la connexió que es produeix a través de mirar-se als ulls, les olors que es desprenen i les carícies que es gesten mare-nadó activa dues hormones, la prolactina i l'oxitocina.

Com més consum de llet materna existeix, més prolactina i l'oxitocina es generen. Mentre que la prolactina assegura més aliment pel bebè, l'oxitocina, també coneguda com a hormona del plaer, ajuda a desenvolupar un sentiment de calma, tranquil·litat i desestressant. Però donar llet materna també fomenta la disminució del cortisol, l'hormona que augmenta en situacions d'estrès.