Per què has d'incloure ametlles en la teva dieta si estàs embarassada?

les ametlles es poden menjar en cru, en amanides, com a base en una salsa, com a beguda, en una base d'una salsa...

El consum de fruits secs és molt aconsellable durant l'embaràs, sobretot si es tracta d'ametlles. Aquesta fruita seca aporta molts beneficis per a la salut del futur bebè i són fàcils d'incorporar en el menú. A més, les ametlles es poden consumir en cru, en amanides, com a base en una salsa, com a beguda, en una base d'una salsa... Però que aporta exactament?

 

 

  1. Fomenta el creixement dels ossos del futur nadó: L'ametlla és rica en calci, un mineral indispensable pel creixement dels ossos, per la qual cosa millora la formació del teixit ossi. És important assegurar que part dels aliments que s'ingereixen durant l'embaràs tenen un alt contingut en calci.
  2. Aporten ferro: El ferro és l'antídot de l'anèmia. L'anèmia és un problema generat a partir d'una baixa aportació de vitamina B12 o ferro i que modifica l'estat de salut de la dona embarassada pel que es molt necessari satisfer les necessitats de ferro durant l'embaràs. Les ametlles tenen una gran concentració de ferro.
  3. Ajuda al desenvolupament del fetus: Les ametlles aporten un alt contingut en proteïnes, que encara que no són d'alt valor biològic, cobreixen els nivells de proteïna diària. La proteïna és fonamental pel creixement dels teixits de la mare i del futur infant. Redueixen el risc de problemes en el desenvolupament de la medul·la.
  4. Les ametlles contenen àcid fòlic: Així s'evita l'aparició de problemes en el desenvolupament medul·lar del nadó, com l'espina bífida. Això, però no suplirà la suplementació d'aquest micronutrient, sinó que la complementarà.