La hipotensió durant l'embaràs. És preocupant?

ntre els símptomes de la hipotensió es pot sentir defalliment, una pols feble i fins i tot mareig

La hipotensió es dóna quan existeix una tensió arterial anormalment baixa. La hipotensió no es considera una malaltia, sinó tot el contrari. En aquest sentit, la tensió baixa reflecteix que el cor està en bon estat i també que el sistema circulatori i la salut en general estan bé. Durant l'embaràs és normal que la tensió estigui més baixa que de costum.

Entre els símptomes de la hipotensió es pot sentir defalliment, una pols feble i fins i tot mareig. A més, es pot experimentar una pèrdua de consciència momentània, sobretot quan l'embarassada s'incorpora al llit o al sofà. Els símptomes desapareixen normalment quan hi ha una exposició perllongada al sol, sempre amb protecció, o després de fer un àpat

Per no experimentar els símptomes de la hipotensió, la doma embarassada ha d'evitar els canvis bruscs de postura. I abans d'incorporar-se del llit o aixecar-se de manera brusca és millor esperar uns segons. Si es comença a notar mareig, podem prendre glops petits d'algun refresc amb sucre. Si hi ha inici de desmai, ens podrem tombar amb les cames enlaire. No continuarem de peu per no caure. Si fa calor podem treure'ns roba i buscar aire fresc. Si experimentem aquests símptomes, ho hem de comunicar al nostre ginecòleg.