Cuida la teva bellesa durant l'embaràs amb aquests 4 tips

Poder adaptar algunes cures per adaptar-nos al nou moment de transformació

L'embaràs transforma el nostre cos i la nostra bellesa. Tot i això, poder adaptar algunes cures per adaptar-nos al nou moment de transformació a través de:

  1. Rentar i hidrata la pell facial: Simplificarem la nostra rutina i farem servir productes eco i lliure de tòxics. Existeixen moltes marques i productes en el mercat, ja que per no incidir en el desenvolupament del futur bebè, la millor opció és escollir productes lliures de químics, a més la pell de les embarassades es torna més sensible. El millor serà netejar i hidratar la cara amb productes naturals o per a pells sensibles, sense oblidar algun protector solar perquè no ens surtin les típiques taques de l'embaràs o hiperpigmentació. És molt important aplicar, cada dia, protecció solar d'alt espectre SPF 50 i re aplicar diverses vegades al llarg del dia i mantenir-se a l'ombra. Durant aquesta etapa les injeccions i procediments de bellesa invasius estan totalment prohibits.
  2. Cuida les dents: Des del primer moment és molt important mantenir una correcta higiene dental, ja que les hormones de l'embaràs poden provocar un desequilibri de la flora bacteriana bucal que pot provocar inflamació, dolor i sagnat a les genives. Per això s'han de raspallar les dents adequadament i diverses vegades al dia i prevenir una infecció bucal. També s'han de fer revisions dentals periòdiques per prevenir possibles incidències i és que un punt d'infecció no tractat pot ser perjudicial per al nadó.
  3. Utilitza maquillatge per a pells sensibles: Tenint en compte que la pell experimenta molts canvis. Encara que la majoria de maquillatges i cosmètica són segurs durant les primeres setmanes d'embaràs s'han d'evitar cosmètics amb àcid retinoic o derivats de la vitamina A, ja que, segons els experts, el seu ús augmenta el risc de malformacions congènites en el fetus i produeix alteracions neuropsicològiques en la gestant. Hem de fer servir productes per a pells sensibles i de cosmètica natural o cosmètica hipoal·lèrgica, ja la pell estarà en un punt de gran sensibilitat. A banda i tenint en compte la sensibilitat olfactiva potser ens molesten els productes molt perfumats.
  4. Limita l'aparició d'estries: L'aparició d'estries es produeix a conseqüència de l'augment de volum de certes parts del cos. Si no disposem d'una bona elasticitat els teixits de la pell es trenquen. La predisposició genètica també juga un factor clau. Per limitar-ho podrem nodrir la pell de manera adequada amb cremes i olis que dotin la pell de més elasticitat i resistència. El més important serà atacar la situació com més aviat millor amb massatges a la zona cada dia amb un oli vegetal, sol o barrejat amb alguna crema hidratant bàsica per afavorir la circulació i elasticitat dels teixits de la pell. Els millors olis són el d'argan, rosa mosqueta, gira-sol i el de blat de moro, mentre que si la crema està enriquida amb propietats antioxidants, reafirmats i reparadores, molt millor.

Durant l'embaràs i davant de qualsevol dubte el ginecòleg serà la persona que et podrà aconsellar amb detall i segons el teu cas.