La Covid pot afectar la placenta i arribar a provocar la mort del futur bebè

Durant l'estudi es van trobar afectació a la placenta en un 4,5% dels casos, i al voltant d'un 2,5 els va provocar la mor

La Covid pot afectar la placenta i arribar a provocar la mort del futur bebè segons un estudi fet en 200 casos de dones que es van infectar de Covid-19 durant l'embaràs. Durant l'estudi impulsat pel metge d'anatomia patològica de l'Hospital Clínic, Alfons Nadal Serra van trobar afectació a la placenta en un 4,5% dels casos, i al voltant d'un 2,5 els va provocar la mort fetal. Entre les mares es van avaluar casos asimptomàtics fins a pacients que van ser ingressades a l'UCI.

L'estudi es va iniciar per diversos casos detectats en embarassos avançats, a terme o durant el tercer trimestre, en què les mares estaven infectades per Covid-19 i sense cap motiu, ni factors de risc coneguts, els fetus van morir en menys d'una setmana.

El primer cas es va detectar a l'Hospital Clínic i va ser el detonant de l'estudi. El tret comú és va veure en què totes les placentes havien quedat dures, quan en condicions normals no ho és, i tenien una necrosi, és a dir teixit mort d'un únic tipus de cèl·lula.