Guia per escollir el cotxet del nadó

Escollir el cotxet ideal per al nostre nadó és, sens dubte, una de les decisions més importants en la llista de compres dels pares i mares.

Avui en dia, el mercat ofereix una gran diversitat d'opcions de cotxets de nadó que varien tant en disseny com en la dimensió, el pes i la funcionalitat. Per això, amb aquesta guia podràs triar el cotxet de nadó que encaixi amb el teu estil de vida.

Que hem de tenir en compte per escollir el cotxet del nadó

Defineix les teves necessitats: No et deixis portar per l'estètica o la marca. Has de pensar en la teva rutina, el faràs servir cada dia, si utilitzés el transport públic o el cotxe, etc.

Dimensions del cotxet: Com hem dit abans, el cotxet s'ha d'adaptar al teu dia a dia i, per això, has de considerar la mida del maleter del teu cotxe i de l'espai disponible en casa per guardar-ho o deixar-ho aparcat.

Nombre de peces: Normalment, el cotxet està format pel xassís, el cabàs i la cadira. La majoria són compatibles amb les cadiretes de cotxe del grup 0 (aquestes cadiretes serveix des del naixement fins a aproximadament els 9 mesos). El cabàs se sol utilitzar els primers 6 mesos de vida, per tant, és important fixar-se amb la cadira, ja que s'utilitzarà més temps. Verifica que aquesta es pugui reclinar en diversos nivells, que el reposapeus sigui adaptable, que la capota tapi el sol, etc.

Utilitat: És important que et sigui còmode d'utilitzar. Per això, aconsellem que el cotxet sigui lleuger, plegable i maniobrable.

Manillar: Verifica que l'altura del manillar amb la teva estatura.

Tapisseria: És preferible que les fundes es puguin treure per poder rentar-les amb facilitat.

Pensant en ampliar la família? Si la resposta és afirmativa, o tens un fill gran, potser has de considerar els cotxets que permetent portar dues cadires a la vegada o bé els que es poden incorporar un patinet per al més gran.

Seguretat: Verifica que el model del cotxet compleix amb les normatives de seguretat vigents, ja que els seus materials han de ser resistents però no tòxics. Per això, ha de tenir la marca CE.

Per últim, pel preu no et preocupis. Hi ha molts cotxets de segona mà de les millors marques en perfecte estat que poden ser ideals per a tu. Pots arribar a estalviar-te fins a un 50% del seu preu original. Pots trobar aquests cotxets aquí.

Article recomanat per Mooms. Si vols llegir-ne més articles i recomanacions seves entra al seu blog.