La contaminació de l'aire estaria relacionada amb 6 milions de naixements prematurs a tot el món

Si es minimitzés la contaminació de l'aire, els parts prematurs mundials es reduirien un 78%

A tot el món cada any neixen 15 milions de nadons prematurs, una xifra que va en augment any rere any. Encara que entre les causes dels naixements prematurs estan les condicions maternes o les possibles complicacions durant l'embaràs, els factors ambientals són també un factor clau.

Ara un nou estudi de la Universitat de Califòrnia-San Francisco i la Universitat de Washington apunta que la contaminació de l'aire és la causa probable de 6 milions de naixement prematurs i de tres milions de naixements de nadons per sota el pes ideal.

L'estudi, el més complet fins ara, va analitzar la contaminació de l'aire, a l'interior i l'exterior dels habitatges. En l'anàlisi es va poder veure que la contaminació per l'aire afecta l'edat gestacional al néixer, al naixement sota pes i al part prematur.

La investigació es va fer a 204 països i territoris i es va prendre com a referència les dades sobre contaminació per partícules de menys de 2,5 micres de diàmetre (PM-2,5). L'OMS estima que més del 90% de la població mundial viu en un entorn amb aire contaminat, i que la meitat de la població mundial també està exposada a la contaminació de l'aire interior. Si es minimitzés la contaminació de l'aire, els parts prematurs mundials es reduirien un 78%.