Així és com afecta la cafeïna a les embarassades

La majoria de la cafeïna que es consumeixen es fa a través de begudes i poden variar en quantitat depenent de la beguda

La cafeïna és una substància amarga que es troba en més de 60 plantes. La majoria de la cafeïna que es consumeixen es fa a través de begudes i poden variar en quantitat depenent de la beguda i es distribueixen en les següents aportacions:

  • Una tassa de cafè d'uns 230 mil·lilitres aporta 95-200 mg de cafeïna
  • Una llauna de beguda de cola de 350 mil·lilitres aporta entre 35 i 45 mg de cafeïna
  • Una beguda energètica d'uns 230 mil·lilitres aporta entre 70 i 100 mg de cafeïna
  • Una tassa de te d'uns 230 mil·lilitres aporta 14-60 mg de teïna, que no deixa de ser la mateixa molècula que la cafeïna, però en una planta diferent


Encara que durant l'embaràs es pot beure cafè amb moderació, en dosis superiors a la que contenen tres tasses de cafè, és a dir uns 150 mil·ligrams, s'incrementa el risc d'avortaments espontanis. Per aquest motiu és important limitar-ne el consum des d'abans de buscar l'embaràs, ja que si en aquesta etapa es prenen molts cafès o altres begudes altes en cafeïna és probable que l'òvul fecundat es malmeti en l'inici de la gestació, i que la dona no arribi a saber mai que ha estat embarassada.

Pel que fa al te, a les begudes de cola o les energètiques riques en cafeïna no es pot consumir a més de l'equivalent a tres tasses de cafè per evitar riscos previs a l'embaràs o durant l'embaràs.