Els quatre indicadors que et revelen que els teus fills ja són adolescents

Durant aquesta nova etapa es produeixen canvis molt ràpids i significatius en el cos i la personalitat dels nens i les nenes que passen a ser adolescents

L'arribada a l'adolescència es produeix cada vegada més d'hora, segons expliquen alguns experts. Durant aquesta nova etapa es produeixen canvis molt ràpids i significatius en el cos i la personalitat dels nens i les nenes, que passen a ser adolescents. Abans de l'adolescència existeix el període de la preadolescència, el que escurça cada vegada més la infància.

Entre les causes d'aquesta adolescència prematura i segons un estudi de l'Acadèmia Nord-americana de Pediatria hi ha l'obesitat, la inactivitat o els compostos químics en els aliments que poden interferir en la producció d'hormones. Això és suma a certa permissivitat parental i l'exposició a les xarxes socials que els fa avançar certs comportaments que per l'edat no els correspondria. Abans, hi ha certs comportaments que denoten l'entrada en l'adolescència. 

  1. Tanquen la porta de la seva habitació: Un dels primers símptomes és que els nens ja no deixen la porta oberta de la seva habitació. Els futurs adolescents prefereixen fer les coses amb la porta tancada buscant certa intimitat. Això fa que molts pares no entenguin aquest canvi que es manifesta molt ràpidament i d'un dia per l'altre. Els fills i filles es tornen més reservats i tanquen la porta de la seva habitació.
  2. Canvis corporals: Les altres senyals que posen de manifest aquest canvi cap a l'adolescència són físics. En el cas dels nois destaca l'eixamplament d'espatlles, la disminució de greix en el cos i una veu més ronca. A les noies s'eixamplen els malucs, s'afina la cintura i s'acumula més greix a les cuixes i malucs. En els dos casos pot aparèixer acne i borrissol púbic en pubis i aixelles. 
  3. Canvis emocionals: El seu estat d'ànim passa en poc temps de la tranquil·litat a la inquietud, de l'eufòria a l'apatia... La rebel·lia és una altra dels senyals inequívocs. Mentre que en l'edat infantil es tenen en compte totes les ordres, ara ja no, i apareixen les discussions.
  4. La importància d'amics i les amigues: Les amistats ho són tot i sempre recorren a elles. És en el grup on se senten còmodes perquè es troben amb iguals que estan passant per la mateixa transformació i tenen una pressió molt gran per ser acceptats. Apareixen les pors a ser diferents i les confusions del que són i el que volen ser. L'adolescència comporta un distanciament físic i emocional dels pares i es converteixen en persones molt susceptibles.