Jo no vull ser princesa, jo no vull ser pilota d'or

Vivim en una societat que, tot i estar molt avançada en alguns aspectes com ara la tecnologia, continua tenint certes actituds ancorades al passat. Avui dia encara existeixen idees estereotipades sobre com són o haurien de ser les dones i els homes, idees que generen desigualtats.

Per això, el Consell de la Joventut de Barcelona va editar dues guies de gènere contra la desigualtat sexista –"Jo no vull ser princesa" "Jo no vull ser pilota d'or"– per tal de trencar amb aquestes visions, i mirar d'apropar noves perspectives sobre les relacions afectives, sexuals o d'amistat.

Guia gènere 2015

Es tracta d'un material per a nois i noies que volen ser lliures i viure la seva sexualitat i afectivitat de manera lliure i enriquidora, ja que, com exposen en la guia "el que és important no és el que aprens sinó el que tries".

La primera vegada que van sortir va ser l'any 2012, aquest cop tornen amb més recursos, ampliació de continguts i informació actualitzada. A ambdues guies es poden trobar reflexions i consells sobre cànons de masculinitat o feminitatsexualitatrelacions amoroses o d'amistat, i emocions.

Guia de Gènere

Tan a "Jo no vull ser princesa" com a "Jo no vull ser pilota d'or" s'hi poden llegir articles relacionats amb les pressions estètiques que exerceix la societat, les relacions d'amistat, reflexions sobre la capacitat d'expressar emocions, com es viuen les relacions de parella, o consells per sentir-se a gust amb un/a mateix o per saber que no és dolent demanar ajuda i parlar dels teus problemes amb algú.

L'últim apartat de la guia es diu 'Recursos' i és on es pot trobar informació sobre centresassociacions o serveis d'atenció per aspectes concrets com ara relacions afectives, violències masclistes, problemes amb l'alimentació, la sexualitat o acollida per a gais, lesbianes i bisexuals.

Guia gènere 2015

Podeu descarregar-vos les guies aquí:

Icona PDF Guia noies "Jo no vull ser princesa"

Icona PDF Guia nois "Jo no vull ser pilota d'or"

Article escrit per Luana Valls