Els adolescents amaguen coses al mòbil?

Quants adolescents tenen mòbil? Avui dia conèixer un adolescent sense smartphone és un fet gairebé miraculós.

Tard o d'hora arriba el moment en el qual els pares hem d'assumir la compra d'un smartphone, moltes vegades per la pressió de la resta d'adolescents de l'entorn dels nostres fills.

L'ús d'aquests aparells és infinit, tot i que tenen accés a Internet des d'altres dispositius. Tenint en compte que els nostres fills han crescut amb la tecnologia, tenen molts més recursos per trobar aplicacions mòbils per fer realitat qualsevol cosa.

Arriba a les seves mans un munt de riscos que provenen de persones que es volen aprofitar de la innocència i desconeixement dels adolescents.

Un altre element a  sumar és que els adolescents acostumen a amagar dins del seu mòbil alguna cosa.

Quines són les eines que fan servir els adolescents?

  • Poof és una aplicació que calcula l'import que costa un trajecte en bici de lloguer o fixa uns punts per quedar amb amics. Però els adolescents la fan servir per "fixar" la geolocalització i que els seus pares no sàpiguen on són.
  • Vaulty és una app per Android que protegeix fotografies i vídeos amb contrasenya. Aquests arxius no es veuen a la galeria, i l'aplicació fa una foto de qui intenti accedir als arxius.
  • Hide It Pro està pensada perquè els pares creguin que serveix per controlar el volum de la música. Però té una segona acció, prement la icona apareix una pantalla secreta per amagar apps, documents, missatges, ...
  • Whisper és l'aplicació de moda per difondre secrets.
  • Down, està relacionada amb el contingut eròtic, una espècie de Tinder que es connecta amb Facebook per classificar els amics amb qui t'agradaria quedar o lligar.
  • Kik Messenger és una app  amb la qual no pots verificar la identitat dels remitents. Els depredadors sexuals i assetjadors troben en aquesta aplicació un bon parany per les seves víctimes.