Xharazad: Les Mil i una nits

XHARAZAD..., us agrada aquest nom? Oi que ens fa pensar amb alguna cosa bonica i misteriosa? L'origen d'aquest nom no és llatí, podria ser àrab o persa.

Sabeu qui és aquest personatge? Doncs ara ho veureu...

Xharazad

Hi havia una vegada un soldà o rei que es deia Xahriar i que manava en un gran regne. Tenia com a consultor, un gran visir que era qui l' aconsellava i l'ajudava a prendre decisions difícils. Aquest visir tenia dues filles: Xharazad i Dunyazad.

Xahriar era un bon rei i una bona persona, fins que un dia es va enfadar molt amb la seva dona i el seu germà, i això va fer que es tornés un rei sense escrúpols i amb una gran rancúnia sobretot cap a les dones.

No volia que una cop casat ningú parlés amb la seva muller i és per això que la va fer matar. Des d'aleshores cada vegada que es casava feia matar la seva dona el dia següent. I així ho va fer les mil vegades que posteriorment es va a tornar a casar.

El seu poble atemorit per les seves donzelles, buscava i buscava una solució al problema, sense trobar-ne cap.

El gran visir ho comentà un dia a les seves filles i els hi va demanar que marxessin del Regne per por que el soldà les volgués prendre com a mullers i després les fes matar.

Però Xharazad no ho va acceptar, tot al contrari, va proposar el seu pare que la portés davant del Rei per a casar-s'hi.

El visir no ho volia, ja que tenia molta por de veure morir la seva filla, però davant de la insistència de Xharazad, finalment va accedir a la seva petició i la va presentar al Rei Xahriar.

Aquest en veure-la se'n va enamorar de seguida ja que Xharazad era d'una bellesa extraordinària i va voler casar-se amb ella. L'endemà del casament, i quan ja es feia de nit, el Rei va cridar un dels seus soldats perquè matés Xharazad. Però abans que pogués donar l'ordre, Xharazad va dir aquestes paraules al Rei:

- Abans de fer-me matar, crida la meva germana, que la vull veure.

El Rei accedí a la seva demanda i va fer cridar a Dunyazad. Una vegada aquesta es va presentar davant del Rei i de Xharazad, va dir aquestes paraules:

- Mon Senyor, abans que la meva germana mori, permeteu que ens expliqui un conte.

Xharazad

I d'aquesta manera Xahriar encuriosit per veure quin conte explicaria Xharazad, l'hi va permetre que el contés. Tant li va agradar el Rei el conte, que sense adonar-se va passar la nit i el dia següent sense fer matar a Xharazad, que no li va arribar a explicar el final.

Com que la nit següent ella no havia acabat d'explicar-lo, el soldà li demanà que l'acabés. Però Xharazad no tant sols el va acabar, sinó que en va començar un altre. I així, de conte en conte, varen passar mil nits sense que el rei la fes matar.

Passades aquestes nits, el rei va decidir que no faria matar a Xharazad i així és com varen acabar sent feliços, i des de llavors les dones del seu regne varen viure tranquil-les i sense por.

Què us sembla la intel·ligència de Xharazad? Quina dona més valenta i amb quina imaginació no?

Si us ha agradat aquest escrit, és l'inici d'un gran llibre anònim (no se sap qui el va escriure) que es diu "LES MIL I UNA NITS".

Si voleu saber quins contes li va explicar Xharazad al soldà, les trobareu en aquest llibre meravellós.

Xharazad

Per cert, alguns dels contes que explica Xharazad ja els coneixeu. Un és el de Alí Babà i els 40 lladres i l'altre Aladí i la llàntia meravellosa.

Espero que us hagi agradat molt i correu a buscar aquest llibre, fins la propera amics,

J.P