Recomanacions de llibres per Sant Jordi

S'acosta Sant Jordi i des de Jan Petit us volem apropar algunes recomanacions de llibres i contes.

Trobareu tres categories: infantil, juvenil i per a pares i mares, per tal de fer més fàcil la vostra cerca. Aquestes propostes ens les ofereixen les llibreries de Sant Cugat: El Celler de Llibres, Pati de llibres, La Paideia i Alexandria Llibres

INFANTIL

Propostes Sant Jordi infantil

El petit jardinerEmily Hughes (autora il.lustradora) /Ed. Impedimenta

La mateixa autora que l'any passsat va guanyar el premi llibreter al millor àlbum il·lustrat, torna ara amb un altre àlbum il.lustrat que fa estimar la natura i consciencia els més petits de la necessitat de tenir cura de l'entorn. Una preciositat.

Recomanació de El Celler de Llibres

On és la lluna?Autor: Jordi Amenós / Il·lustracions: Albert Arragás /Ed. Petit Fragmenta

Una nit, en Pau va veure que la lluna brillava grossa i rodona al cel. L'endemà, es va fixar que era un xic més petita, i més petita encara amb el pas dels dies... fins que va desaparèixer del tot. Quin misteri! En Pau, amb l'ajuda dels seus amics, voldrà saber què li ha passat, a la lluna. Aquest llibre ens convida a imaginar contes en família per despertar la creativitat i reinventar el món.

Recomanació de Pati de llibres

Al cel cabretes. Meteorologia i poesia / Autors: Lola Casas i Alfred Picó / Ed. Barcanova infantil

El cel és un escenari ple de sorpreses! Una poetessa i un meteoròleg que estimen el cel ens fan descobrir que la meteorologia és plena de curiositats, de poesia i de música. Voleu saber què se sent viatjant per l'atmosfera, com sona una tempesta musical o, quin és el país del món amb més tempestes...

Recomanació de Paideia

La vaca que va pondre un ou / Autor: Andy Cutbill / Il·lustracions: Russell Ayto / Ed. RBA Serres

La Margarida es queixa de la seva sort a les gallines del corral, i aquestes decideixen un pla, a fi de divertir-se. La nostra amiga vaca ha post un ou. Tot el corral esvalotat, i la Margarida molt orgullosa i feliç. És un conte per què els infants valorin la igualtat i aprenguin a acceptar qualsevol diferència. Molt tendre, recomanat per parlar sobre l'adopció.

Recomanació d'Alexandria Llibres

JUVENIL

Propostes Sant Jordi juvenil

Un monstre em ve a veure / Autor: Patrick Ness /Il·lustracions: Jim Kay / Ed. Sembra llibres

Que no us tiri enrere la fosca portada del llibre, l'adaptació cinematogràfica que n'ha fet Bayona farà que tothom en parli. És una novel.la valenta sobre la malaltia i els significat de la vida i la mort.

Recomanació de El Celler de Llibres

El gran dia / La novel·la del film / Traducció Bel Olid / Ed. Alreves

Un sol dia pot canviar tota una vida. Quatre nens ho descobriran. El seu futur està en joc. El compte enrere ha començat… Quatre destins excepcionals! La novel·la del film "El gran dia", de Pascal Plisson, director de Camí a l'escola. Tots aquests nens persegueixen un somni amb una determinació que creix dia a dia. Des de Cuba, l'Albert d'11 anys, desitja ser boxejador, la Deegii, també d'11 anys, viu a Mongolia, vol ser contorsionista i treballar al circ. En Tom, d'Uganda, lluita per aconseguir, als seus 19 anys, un diploma de Wildfire per estudiar els ximpanzés en al seu hàbitat natural; a l'Índia, la Nidhi, de 16 anys, somia en estudiar enginyeria i es prepara per a un examen d'accés.

Recomanació de Pati de llibres

Xènia estimar no fa mal / Autora: Gemma Pascual / Ed. Barcanova

Enganxada al mòbil? No; estic enganxada a la persona que hi ha darrere de la pantalla. No ho puc evitar, prioritzo un missatge de whatsapp a qualsevol altra cosa. També estic enganxada a les magdalenes de l'àvia, a la música, a les pel·lícules, als llibres i als petons. I me'n desenganxo quan em controlen, em toquen el whatsapp o m'etiqueten en fotografies sense permís. Estimar no fa mal i, si em fas mal, et diré: «NO» i em desenganxaré de tu. Per cert, sóc la Xènia i aquest és el meu blog. T'hi enganxes?

Recomanació de Paideia

Si et quedes amb mi / Autor: Gayle Forman / Ed. Estrella Polar

Un accident d'automòbil amb greus conseqüències fa que la Mia hagi de decidir entre la vida i la mort. Recorda com ha estat la seva vida, la família, parella, la música, les decisions encara per assumir. És un llibre recomanat per ajudar a sortir de situacions difícils i valorar la pèrdua. Gayle Forman ha construït una història trepidant, emotiva, molt positiva i plena d'esperança.

Recomanació d'Alexandria Llibres

PER A PARES I MARES

Propostes Sant Jordi adults

Marcel·lí / Autor: Sempé / Ed. Blackie Books

L'il.lustrador i novel.lista francès més entranyable, pare del Petit Nicolàs, torna amb un conte per a totes les edats. Una paràbola sobre l'amistat entre dos amics al llarg dels anys. No l'oblidareu.

Recomanació de El Celler de Llibres

La llibretera dins la llum / Autor: Frank Andriat / Ed. Sd. Edicions

Amb La llibretera dins la llum, Frank Andriat ret homenatge als llibreters i a l'univers de llibres que envolta la seva vida. A la seva petita llibreria, la bella i jove Marilina llegeix un text que la fa estremir; igual que la protagonista del relat, també ella va patir en el passat un drama que amaga a la mirada dels altres. Andriat teixeix la trama d'aquest sensible relat amb una delicada filatura. Trens, llibres i vells secrets que triguen a aflorar van veient la llum a mesura que el lector s'endinsa en les pàgines del llibre.

Recomanació de Pati de llibres

Manual per a dones de fer feines / Autora: Lucia Berlin / Ed. L'altra

"Manual per a dones de fer feines" és una tria dels millors contes de Lucia Berlin. Els relats, sempre autobiogràfics, constitueixen un retrat de les angoixes de l'autora, que va tenir una vida convulsa i complicada, i que es descrivia a ella mateixa com a "alcohòlica, neuròtica i fràgil".

Recomanació de Paideia

Formentera Lady / Autor: Joan Cussà / Ed. La Breu

El títol, una cançó de King Crimson del seu disc Islands, evoca la ferotgia dels anys setanta, l'experimentació, les drogues, les promeses incomplertes del maig del 68. Aquí uns amics es troben en una casa rural i recorden la seva joventut llibertària i rebel, esbocinant el seu passat i deixant al descobert les promeses no complertes del present. Poca gent ha viscut com Joan Cussà i després reuneix la capacitat per explicar-ho amb mestria en aquesta magnífic relat. Que no passi desapercebut!

Recomanació d'Alexandria Llibres