Qui era Jules Verne?

Hola de nou nens i nenes curiosos i exploradors!

Avui us parlaré d'un escriptor que va ser molt famós: Jules Verne. Sabeu qui és? Doncs… seguiu llegint i ho descobrireu.

Jules Verne nasqué a Nantes (França) l'any 1828 i morí el 1905.

Jules Verne escriptor historia

Era advocat però es va dedicar a la seva vocació que era la literatura. Moltes de les seves novel·les són de ciència-ficció. Ha sigut un dels escriptors més llegits fins al dia d'avui i va saber encomanar als joves l'amor per fer el bé i per la ciència.

Va ser una persona amb molta imaginació, no us podreu creure fins a quin punt! Doncs mireu, va descriure invents com per exemple el submarí, els coets a la lluna i altres, molt abans de que aquests fossin realitat. En el seu últim llibre que es titulava "Paris el segle XX", que data del 1863, descriu els automòbils, la televisió, l'aire condicionat i fins i tot Internet!!! No penseu que era un visionari? És a dir, que imaginava el futur abans que es fes realitat.

Alguns llibres que de ben segur us agradarien són:

  1. Dos anys de vacances

Imagineu 14 nens entre 8 i 14 anys que s'endinsen a la mar des de Nova Zelanda.

Durant una tempesta, el vaixell naufraga en una illa deserta. On es dirigien? Com van sobreviure? Com es van organitzar durant els dos anys que van estar junts? Com s'ho van fer per sortir de l'illa?

  1. L'Estrella del Sud

Desapareix un diamant enorme. El seu nom és "Estrella del Sud". Ningú sap on és, ni com ha desaparegut. Què a passat? L'han robat?

  1. Els fills del Capità Grant

Un Capità de vaixell desapareix en un naufragi. Un dia es troba un missatge dins d'una botella. El missatge escrit pel Capità Grant explica el què li ha passat.

Un aristòcrata i els fills del Capità Grant, decideixen anar a buscar-lo. Quines aventures passaran? Els sortirà tot com esperaven?

Jules Verne escriptor historia

Us recorden alguna cosa el noms de Phileas- Fogg? ("La volta al món en 80 dies"). O el del Capità Nemo? ("Vint mil llegües de viatge submarí").

Alguns altres llibres escrits per ell i que també us agradarien són: "Cinc setmanes en globus", "Viatge al centre de la terra", "De la terra a la lluna", "L'illa misteriosa", "Miguel Strogoff", "Un capità de 15 anys" i molts altres.

Mireu si en són d'interessants les històries que Jules Verne va explicar, que moltes d'elles han estat portades al cinema i a la televisió.

Espero que us endinseu a la lectura d'algun d'aquests llibres. Penseu que encara que us puguin semblar llibres antiquats, estic segur que us enganxaran i gaudireu molt de les aventures dels seus personatges.

Fins la propera!

J.P.