Els Perseids, el fenomen de l'estiu que encanta a nens i nenes

Es calcula que entre les nits d'aquests tres dies es poden arribar a veure més de 200 llums fugaces sobre nosaltres

Durant les nits de la primera quinzena d'agost és típic poder alçar la vista cap el cel i veure els Perseids. Aquest fenomen il·lumina el cel i ens ofereix impactants imatges d'un espectacle visual. Als nens els hi encanta veure els Perseids i a més els desperta un gran interès. 

Els Perseids provenen del cometa 109P / Swift-Tuttle que deixa una pols meteòrica visible cada estiu des de la Terra. En aquest 2021 els Perseids es veuran entre aquest dimecres 11 i el divendres 13 d'agost quan atrevissin l'atmosfera i il·luminin el cel de forma fugaç. Es calcula que entre les nits d'aquests tres dies es poden arribar a veure més de 200 llums fugaces sobre nosaltres.

Els Perseids són una pluja de pols que deixa un meteorit que veiem perquè la terra gira al voltant del sol, motiu pel qual sempre el veiem una vegada a l'any i per les mateixes dates, ja que el planeta passa per la zona on hi ha la pols. Els Perseids es poden veure des de dalt de cims poc il·luminats si el cel està clar, lliure de núvols i de contaminació.