L'Adrià de 2 anys aprèn amb la Linda

L'Adrià és un nen de 2 anys, alumne de Kids&Us de Sant Cugat. Tot i que va començar l'any passat, amb un anyet, aquest segon curs aprèn anglès amb els personatges Linda i Bunny.

L'Adrià apren anglès a Kids&Us

L'arribada al Kids&Us

La seva mare Ruth m'explica que va conèixer el centre a través de la recomanació d'uns familiars.

Tot i que l'Adrià amb un any encara no anava a l'escola bressol, quan la Ruth va conèixer el centre i el projecte li va agradar molt i s'hi van apuntar.  Ho va valorar com una activitat famililar (les classes es realitzen amb el nen o nena, acompanyat pel pare o mare i la professora), on podien conèixer altres famílies i infants de la mateixa edat. A la classe són 5 famílies amb els seus fills.

Per altra banda, a part de les avantatges que l'Adrià iniciés un idioma de tan petit integrant-lo de manera natural, el més important per ella era sobretot que  l'Adrià s'ho passés molt bé. La sorpresa va ser quan ella mateixa es va adonar que també aprenia i refrescava l'anglès amb aquelles classes. I així va ser com tots van tenir una molt bona experiència i no van dubtar a seguir endavant.

Aquesta etapa de BABIES, que transcorre entre el primer i tercer any de vida, l'anglès s'aprèn jugant amb uns personatges que són de peluix. 

Durant el primer any el personatge amb qui l'Adrià va aprendre i va començar a interactuar amb la llengua anglesa va ser a través del Mousy, mentre que aquest any a casa té la companyia també del Bunny.

L'Adrià apren anglès a Kids&Us

La metodologia i els materials de l'Adrià: la Linda i el Bunny

La metodologia, és la mateixa per tots els cursos de kids&Us, es tracta d'una immersió lingüística on no n'hi ha prou en assistir a les classes sinó que, a més, els alumnes han d'escoltar un àudio d'uns minuts cada dia a casa. Els pares del grup de BABIES estàn força implicats ja que els seus fills són molt menuts, fan tota la classe conjunta amb el nen i després juguen a casa amb els materials del curs.

Aquest any, els personatges són una rateta que es diu Linda i un conillet que es diu Bunny. També tenen un conte amb solapes on els protagonistes passen per diferents experiències. A més, s'inclouen 2 CDs.  Un és el d'àudio per escoltar diàriament i l'altre és un CD ple de cançonetes relacionades que es poden posar quan el nen vulgui.

L'Adrià apren anglès amb la Linda

El personatge Linda fa dos anys, té la mateixa edat que els nens i té un peluix, el Bunny, que és com el seu "bebè". La Linda cuida del Bunny i li diu el que fa bé i el que no, li fa de mamà. Sempre està present a la classe com un alumne més asseguda a la rotllana amb els altres nens i nenes.

Amb el grup de l'Adrià, de dos anys, l'anglès s'aprèn a través de les seves pròpies experiències, així com de l'experimentació. Per exemple li canvien el bolquer al Bunny, el fan seure a l'orinal etc...

El llenguatge que es treballa és el que està relacionat amb el món dels nens de dos anys. L'objectiu és que siguin capaços de comunicar-se des del seu petit món en anglès.

L'Adrià va a classe

L'Adrià quan arriba a l'escola i mentre espera a entrar a la classe juga amb la seva mare i altres nens en una taula disposada a la recepció.

L'Adrià apren anglès amb la Linda

Avui és un dia molt especial perquè és el primer dia que es quedaran sols amb la professora després de tot el primer trimestre i gener amb els pares. La classe dura 45 minuts i els pares i els nens estan impacients.

Alguns pares i mares marxen mig angoixats i no s'atreveixen a mirar per la finestra perquè el nen no els vegi i es posi a plorar. La sorpresa que s'emporten per això és positiva, algú que no coneix els nens s'hi ha apropat i sembla que tots estan d'allò més tranquils asseguts en rotllana al costat de la seva professora Elsa. De moment tot perfecte!

El treball a l'aula

Vaig poder entrar a fer unes petites fotos, tenia una mica de por d'interrompre la classe, però els nens estaven tan concentrats amb l'Elsa i tot el que els hi explicava, que aviat jo vaig passar a ser invisible.

La Linda estava també entre els nens i la professora la feia parlar i interactuar amb els altres. Com hem explicat, cuida del seu peluix Bunny.

Vaig poder veure com l'Elsa treballava amb ells amb diferents materials que canviava sovint per no perdre l'atenció dels petits, ara canten una petita cançó, ara els explica una part del llibre i els hi fa preguntes, obren les solapes, els nens repeteixen, contesten, canten,  juguen amb peces de construcció de colors i els hi fa decidir quin color volen per jugar etc.... Tot això amb una benvinguda amb globus que s'alcen per tota l'habitació. M'he quedat parada de la capacitat de la professora, sembla talment una actriu actuant per ells.

Em va sorprendre tan que els nens poguessin mantenir l'atenció durant aquesta estona que vaig suposar que devia ser la dinàmica habitual de la classe a la que hi estaven força acostumats. La veritat és que aquesta primera classe sols va anar molt bé i a mi em va encantar.

L'Adrià apren anglès a Kids&Us

A la sortida els pares rebien els nens amb festes, globus i somriures, els nens eren els reis del món sencer, havien superat el primer dia sols! Ara a jugar a casa amb els materials, a repassar i a classe la setmana següent.

L'Adrià juga amb els materials d'anglès a casa

La Ruth juga amb l'Adrià i el Bunny a les tardes, i no deixa de ser una activitat més que es fa a casa i en família. Les directrius de com fer servir els materials i jugar amb els infants els hi dónen des del centre a través dels tallers "workshop".

Per ells és realment jugar en anglès, explica la Ruth, ho fan cada tarda i s'ho passen d'allò més bé. L'any passat amagaven el Mousy i l'havien de trobar, aquest any cuiden del Bunny i segueixen les històries de la Linda i el Bunny amb el conte de solapes i l'àudio.

La Ruth té també tots els audios i cançons al seu mòbil i allà on van a vegades l'Adrià els escolta, al tren, a la sala d'espera del metge.... qualsevol moment pot ser bò per escoltar l'anglès encara que no s'estigui a casa.

L'Adrià apren anglès a Kids&Us

I fins aquí arriba l'experiència de l'Adrià aprenent anglès al Kids&Us. Espero que us hagi agradat o si més no, us hagi semblat molt interessant. A mi m'ha encantat fer el reportatge, m'he endut una impressió molt positiva de les classes que els hi dónen als petits de la casa.

Us deixo amb una foto de la classe de l'Adrià:

L'Adrià apren anglès a Kids&Us

En el proper article parlarem com el Guim de 3 anys passa al grup KIDS i aprèn amb el personatge SAM, a reveure!

Núria