La importància de llegir contes amb els més petits!!

Pares i mares, avui és Sant Jordi, dia que regalem roses i llibres, a totes aquelles persones que estimem i apreciem, i es per això que des de Quitxalla us volem parlar de la importància de la lectura des de ben petits i també us volem recomanar alguns llibres per si en aquest dia tant especial o qualsevol altre dia de l'any voleu regalar un tresor als vostres fills...UN CONTE!!!

Els pares i mares hem de ser conscients que una de les coses importants dels primers anys de vida dels nostres fills és promoure la lectura des de la primera infància des d'abans fins i tot del naixement de l'infant. La lectura és fonamental per al seu adequat desenvolupament intel?lectual i emocional.

Des de ben petits podem mirar contes amb els nostres fills, llegir o explicar les imatges del conte en veu alta, és l'eina fonamental per a contribuïr al creixement integral de l'infant, afavoreix la relació entre pares i fills, millora i estimula el plaer d'escoltar, d'imaginar i crear, es desenvolupa el gust per aprendre, s'estableixen les bases d'una relació constant entre el món que envolta la criatura i el seu propi món interior i contribueix a l'adquisició de la competència lingüística.

Per tant, heus aquí la nostre primera recomanació: no poseu límits, proveu, experimenteu, doneu un llibre, el que sigui, a un infant, a un nadó i observeu què passa. Jugueu-­hi. Divertiu-­vos amb ells: amb el nen, amb el llibre. Podeu provar primer amb llibres de la biblioteca i després comprar els que ja sabeu que els agraden, que us agraden. No tingueu por, als infants els encanta repetir les lectures que els agraden. Intenteu agafar una rutina, a l'hora d'explicar un conte... o abans d'anar a dormir o després de dinar, abans de la migdiada, i intenteu que sigui un espai còmode i tranquil on tant els pares com els fills estigueu a gust, ja veureu com a poc a poc ells us ho demanaran.

Per tant, aprofiteu aquest Sant Jordi per regalar un conte als vostres fills i estimuleu-­los en l'aventura de llegir!!!

Aquí us fem unes quantes recomanacions de llibres que els hi poden agradar als vostres fills:

Contes per a infants

­

EL PEIX IRISAT, autor MARCUS PFISTER, ED Beascoa, any 2013

El peix Irisat, gràcies a les seves escates de mil colors, és l'animal més bonic de l'oceà. Tot i això, es troba sol perquè els altres peixos no volen jugar amb ell. Un llibre amb il?lustracions meravelloses que ens ensenya la importància de saber compartir.

EL MONSTRE DELS COLORS, autora ANNA LLENAS, ED.flamboyan, any 2012

El monstre dels colors no sap que li passa. S'ha fet un garbuix d'emocions i ara li toca desfer l'embolic. Una història senzilla i divertida que introduirà a petits i grans en el fascinant llenguatge de les emocions.

T'ESTIMO ( QUASI SEMPRE), autora ANA LLENAS, ED. Estrella Polar, 2015

En Lolo i la Rita, són molt diferents, acceptar les diferències sovint no és fàcil...Un conte per a nens i grans que convida a la comprensió d'allò que ens fa diferents, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.

ENTRE PANS, Jèssica Grau i Olga López, ED. Andorrana, any 2015.

L'amistat i la diversitat són dos aspectes clau per a l'educació dels nostres infants. Aquest conte parla de la importància de la diversitat com a font d'enriquiment en les vides dels infants i futurs ciutadans.

A través, d'un text planer i entenedor, ens endinsem en el món de quatre pans: el pa de Pagès, el de Llavors, la Baguet i el de motlle. Junts viurem i descobrirem com entendre'ns en una societat diversa.

FELIÇ SANT JORDI!

Article escrit per:

04_Logo_Quitxalla_llarInfants-01