Una proposta de Nuni de Cuinetes
Les festes de Nadal les tenim a tocar! Quin temps més bonic, passejar pels carrers il·luminats, triar les figures del pessebre a la fira de Santa Llúcia, engalanar l'arbre de Nadal, fer les postals de Nadal, anar a veure els Pastorets al teatre, jugar al Quinto, preparar la carta els Reis i què me'n dieu dels torrons, neules i tortells?!
I sabeu què? Una manera divertida de fer una postal de Nadal és acompanyar-la d'una galeta nadalenca! Ja veureu que content es posarà qui la rebi! O també ens poden anar la mar de bé per deixar-ne en un platet la nit de reis! Segur que els Reis estaran encantats de menjar-les en una nit de tanta feina! Voleu saber com fer-les? Som-hi!
INGREDIENTS (per a 1 quilo de massa):
250 g de mantega pomada
200 g de sucre
1 ou mida L
500-550 g de farina normal (fluixa)
Aromes: vainilla, llimona, taronja, xocolata, la que més ens agradi.
Lacasitos
ELABORACIÓ:
Abans de començar Anirà de perles si disposeu d'un robot de cuina que amassi tipus Kitchen Aid. Haurem de pastar amb l'accessori del tirabuixó o pala, mai les varetes de muntar. Si no disposeu de robot, no patiu! Ho podeu fer perfectament igual a mà, però us caldrà més paciència i fareu braços (us estalviareu el gimnàs pares!).
- Batem la mantega (textura pomada) amb el sucre i l'aroma fins que ens quedi una mescla cremosa.
- Afegim l'ou i barregem fins que quedi ben integrat.
- Afegim la farina mica en mica fins que ens quedi una massa uniforme.
- A continuació dividim la massa en porcions (perquè ens sigui més fàcil després d'estirar amb el corró),les emboliquem amb paper film i les deixem refredar durant unes dues hores a la nevera.
- Passades les dues hores estirem la massa amb ajuda d'un corró. I ara ve la part que els hi encanta els nens! Ja podem començar a tallar les galetes amb els diferents talladors nadalencs!
- Un cop tallades les decorarem amb lacasitos pressionant perquè s'enganxin bé amb la massa.
- Si mentre tallem galetes veiem que la textura s'estova massa i costa de formar-les posarem durant mitja horeta la massa ja estirada a la nevera perquè torni a guanyar consistència.
- Un cop tenim totes les galetes tallades les posem en una safata damunt un silpad o paper sulfuritzat i les enfornem (amb el forn prèviament preescalfat) a 180ºC amb l'escalfor de dalt i baix amb ventilador, durant un temps de uns 10 a 15 minuts. Cal vigilar-les! Com sempre us dic cada forn és un món! I ens interessa que no es torrin massa.
- Un cop cuites les deixem refredar damunt una reixeta. Bon profit!! :)