Els planetes

Hola nens i nenes! Avui us parlarem dels planetes, que de ben segur ja coneixeu. Sabríeu dir el nom de tots els planetes del sistema solar?

Molt bé! La Terra gira al voltant del Sol, l'estrella més gran del nostre sistema planetari, i amb ella hi ha 7 planetes més: Mercuri, Venus, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i Neptú.

planetes sistema solar

Què és un planeta?

Un planeta és un astre sense llum pròpia que té forma esfèrica i que dóna voltes al voltant del Sol. Les estrelles són els únics cossos de l'univers que emeten llum.

Al llarg dels anys s'han anat descobrint planetes que formen part d'altres sistemes, a aquests planetes se'ls coneix com extrasolars, ja que no orbiten al voltant del nostre Sol.

El sistema solar

El nostre sistema solar està format per vuit planetes que estan ordenats (de més a prop a més lluny del Sol) de la següent manera:

planetes sistema solar

Mercuri: és un planeta més petit que la Terra però més gran que la Lluna, és el segon planeta més petit del Sistema Solar. Està ple de cràters pels impactes dels meteorits i tot i estar molt proper al Sol, és un planeta força fred.

Venus: és el segon planeta del Sistema Solar. Venus gira molt lentament i ho fa en sentit contrari que la resta de planetes. Un dia a Venus, dura més que tot un any de la Terra.

La Terra: el nostre planeta. Es diferencia de la resta, ja que és l'únic planeta on s'hi pot viure. És el tercer planeta del Sistema Solar.

Mart: és el quart planeta del Sistema Solar. També se'l coneix com el Planeta Vermell pels seus colors.

planetes sistema solar

Júpiter: és el cinquè planeta del Sistema Solar i el més gran de tots. Té una taca vermella molt característica vermellosos.

Saturn: és el sisè planeta del Sistema Solar, el segon més gran després de Júpiter. Aquest planeta és molt vistós gràcies a les anelles que el rodegen.

Urà: és el setè planeta del Sistema Solar. Va ser el primer planeta que es va descobrir fent servir un telescopi l'any 1781.

Neptú: és el planeta més allunyat del Sol. És el planeta més dinàmic, allà vent hi bufa molt fort.

Les galàxies

Les galàxies estan formades per moolts astres com estrelles, planetes i satèl·lits. Quan una gran quantitat d'estrelles està agrupada s'anomena galàxia. L'espai està format per milions de galàxies i la nostra, es diu Via Làctia.

galaxia univers