El test buit

e376ef8aace0a714deeda561c5bbf25c

Nova recomanació de les Biblioteques de Sant Cugat, "El test buit" un conte de tradició xinesa que ens mostra la importància de l'esforç i l'honestedat.

El test buit de Demi, Barcelona: Joventut, 2010, Recomanat a partir de 4 anys

Conte de Biblioteques Sant Cugat

Fa molt i molt de temps, a la Xina vivia un noi que es deia Ping i li agradaven molt les flors; podia fer créixer qualsevol arbre gairebé com per art de màgia!

L'Emperador també era un enamorat de les flors i, quan es va fer molt gran, va decidir que buscaria al seu successor al tron d'una manera ben original. Un dia va reunir a tots els nens de la contrada i els va donar llavors d'unes flors molt especials: "Aquell qui d'aquí a un any em porti les millors flors, serà el meu successor".

En Ping va plantar les llavors en un test amb la terra més bona que va trobar i les va regar cada dia. Va esperar un mes, dos mesos, tres... I quan va arribar de nou la primavera tots els nens corrien cap al palau amb testos plens de flors meravelloses, però en el test del Ping no havia brotat res.

"Em portes un test buit?"- va demanar l'Emperador. I en Ping va començar a sanglotar. 

llegim el conte el test buit

Un conte molt recomanable per llegir amb els vostres fills, a casa ens va encantar. Va donar peu a parlar sobre la sinceritat amb un mateix i amb els demès i per comprovar que dir mentides i fer trampes sempre acaba descobrint-se . En Jan es va sentir molt identificat amb el Ping, estava preocupat per com hauria de cuida't ell el test.