El Castell de Dràcula

Segur que tots sabeu qui és el personatge de la capa negre, la cara blanca i dents punxegudes que es transforma en ratpenat i s'alimenta de la sang dels humans. Si, és clar, parlem de "Dràcula", aquell que surt a les pelis, o el que veiem desesperat als dibuixos animats de "L'hotel Transilvania" perquè diu que ell no és totes les coses que nosaltres diem que és.

Hotel Transilvania

Bé, el que segur que no és, és de veritat, doncs només és un personatge inventat per un escriptor irlandès que es deia Bram Stocker. Però el seu suposat castell on viu, si que existeix… quin misteri oi? Potser que comenci pel principi i ho entendreu tot.

Bram Stocker va ser un escriptor irlandès que va viure des del 1876 al 1912. De petit va estar molt temps malalt al llit, motiu pel que la seva mare passava llargues estones explicant-li històries d'intriga i terror. Molts anys més tard, quan ja era un advocat i treballava en el món de l'espectacle, va començar a escriure novel·les inspirades en aquelles històries que de nen tant el van fascinar. L'any 1897 va publicar la seva novel.la més famosa, "Dràcula". Un llibre que ha passat a la història i del que se n'han fet vàries pel·lícules.

Però tot i que el personatge "Dràcula" no ha existit mai, si que va existir un príncep romanès del que Stocker es va inspirar per crear-lo. Era el Príncep de Valaquia Vlad III, nascut com a Vlad Draculea (que en romanès significa Vlad el fill del dimoni, "dracu" és dimoni en romanès). Però va ser més conegut com a "Vlad l'Empalador" (en romanès Vlad Tepes). Li van posar aquest mot perquè aquest príncep poc tenia a veure amb els de les històries dolces de prínceps i princeses de les que estem acostumats a veure. Vlad era una persona molt temuda, sàdica i cruel, per la seva forma de matar i torturar a la gent.

Dràcula

A la fotografia veiem Bram Stocker, la primera edició del seu llibre "Dràcula" i, a sota, el temible Vlad Tepes.

Stocker també es va inspirar i va recrear en el seu llibre, de manera molt fidel, el que seria el Castell de Dràcula. Un castell del que en va saber la seva existència a través de les històries que li van explicar del príncep Vlad III. El castell es diu en realitat "Castell de Bran", que és el nom que rep el poble on es troba ubicat. Tant Vlad Tepes com el Castell estàn també situats a la coneguda zona romanesa anomenada Transsilvània, al centre-nord del país.

Romania

Es tracta d'un castell de quatre plantes, força petit però molt intricat, ple de passadissos i desnivells, portes per tot arreu, dreceres i mil escales, amb un pati interior molt bonic. Situat enmig de la natura reflecteix aquest aspecte tètric i misteriós sobretot al vespre, a la llum de la lluna i quan el dia és emboirat.

Castell Dracula

Actualment és un lloc de pas turístic del país, una visita obligada si hi aneu. El seu interior està moblat i s'hi pot entrar, és molt curiós de veure i imaginar-se qui devia viure allà tants anys enrere.

El que se sap, és que Vlad Tepes en realitat no hi va viure mai, però en una lluita el van agafar presoner i va estar presoner durant alguns mesos en aquest castell.

Castell Dracula

El Castell ha estat també testimoni de pel.lícules de Dràcula que s'hi han rodat amb els anys. La última, la que porta el mateix nom "Dràcula" del director Francis Ford Coppola.

Dracula

Bé amics, ja sabeu, si aneu a Romania, no us oblideu d'anar a veure el "Castell de Dràcula" a Transsilvània!

I ara us proposo un petit joc, a veure si seríeu capaços de trobar en aquest mapa, on s'ubica el Castell (penseu que es troba en la ciutat que porta el mateix nom). Sort!

J.P