5 contes per celebrar la Pasqua

Una nova proposta de Judith de Club Peques Lectores

A l'escola els nens ja acostumen a treballar les tradicions i festivitats importants del nostre calendari, tot i això, quan s'acosta alguna data important, a casa ens agrada llegir algun llibre relacionat i així preparar les festes en família.

Com que queda poquet per Setmana Santa, us he preparat una selecció de contes que ens parlen d'aquesta festivitat perquè els nens i nenes entenguin millor d'on ve i en què consisteix.

contes infantils pasqua

1. "Quina mona de pasqua!": Pels més petits de tots aquest conte és ideal: frases curtes, rimades i pàgines de cartó dur. La mona de la Maria i en David no està gaire ben guarnida, no té plomes ni pollets ni tampoc xocolata! Sort que el padrí ho arreglarà aviat.

2. "Pasqua": Els llibres d'aquesta col·lecció són fantàstics per introduir els més petits (a partir de 2 anys) en les festes i celebracions de la nostra tradició cultural. Són històries amenes, molt acolorides i que barregen il·lustracions amb fotografies reals. Molt recomanables.

3. "Una llebre de pasqua": La família de les llebres ha d'esbrinar quin dels seus set fills serà la llebre de pasqua d'aquest any. Així que cada un d'ells haurà de superar una sèrie d'obstacles per deixar un ou al jardí dels nens, sense que es trenqui pel camí, és clar! Amb recepta de pastís al final i també instruccions per fer una llebre de llana.

contes infantils pasqua

4. "La Vella Quaresma": La tranquil·litat de la Vella Quaresma es veu alterada quan arriba el rei Carnestoltes i omple els carrers del poble de gresca i disbauxa. Aconseguirà la vella de les set cames tornar la pau i l'ordre i fer fora aquest personatge tan esbojarrat?

5. "Per Pasqua, la mona": Aquest conte està protagonitzat per dos bessons, en Marc i la Paula. Han arribat les vacances de Setmana santa i se'n van a passar uns dies al Montseny amb el seu amic Michael i l'àvia d'aquest, que acaba d'arribar dels Estats Units i no parla ni gota de català. Només arribar veuen una processó d'homes encaputxats vestits amb túniques llargues. L'àvia no entén res de res i encara queda més sorpresa quan li diuen que és costum menjar-se una mona!