Catherine

Llibre recomanat per les Biblioteques de Sant Cugat

Aquesta petita novel·la il·lustrada és l'obra infantil més coneguda del Premi Nobel de Literatura 2014, Patrick Modiano.

La Catherine explica en primera persona la seva infantesa a París, on viu amb el seu pare, i la relació amb la seva mare, una ballarina sense èxit que decideix tornar al seu país d'origen, i amb qui s'escriu totes les setmanes amb la promesa de tornar a reunir-se.

La protagonista de la història s'apunta a classes de ballet perquè vol ser ballarina com la seva mare. Obligada a treure's les ulleres per ballar, descobreix de sobte que pot viure en dos mons paral·lels i diferents, segons si porta les ulleres, o no. La Catherine porta les ulleres a l'escola i al carrer per enfrontar la realitat i veure el món tal com és, i se les treu quan balla i quan està amb el seu pare amb qui comparteix una particular visió del món.

Catherine

A mi em va encantar aquest llibre. Tot i que al llegir-lo amb la meva filla Tània, que té 9 anys, no li vam poder treure gaire suc. És un llibre recomanat a partir dels 11 anys i tot i ser dolç i encantador pot ser que per més petits els hi manqui una mica el sentit i un argument més clar i simple.

De caire intimista, parla de la relació d'una nena amb el seu pare, una relació entendridora però alhora estranya ja que la nena no acaba d'entendre a què es dedica el seu pare més enllà de tenir un magatzem i rebre i enviar paquets. Des d'una visió infantil, mostra el món d'una nena que tot i no entendre molts cops els adults, més tard recordarà amb enyorança aquella infància ingènua i dolça al costat del seu pare per la ciutat de París.

Catherine

Autor: Patrick Modiano

Il·lustracions: Jean-Jacques Sempé.

Barcelona : Blackie Books, 2014

Recomanat a partir d'11 anys.