8 propostes per Carnaval

5cdcae794877dd3ac34b9d66e2773c40

Proposta de Mama Recicla

Ara que s'apropa el Carnaval, us deixem algunes idees de disfresses que podeu fer vosaltres mateixos a casa, amb pocs materials i molta imaginació.

1. Corones de feltre
Amb un elàstic gruixut, feltres de colors, fil i agulla, es poden fer unes corones molt vistoses d'indi o de princesa. Només cal retallar el feltre amb la forma que volem i cosir les puntes, deixant aproximadament una cinquena part de la corona només amb l'elàstic, perquè s'ajusti a la mida del cap. Després es pot adornar amb plomes, flors, cors, estrelles…

Corones de feltre Mama Recicla

2. Corones de goma EVA
Si no es domina la costura, amb goma EVA i grapes les corones també surten prou bé!
Corones de goma EVA Mama Recicla

3. Barrets
Més o menys laboriosos, en cartró, goma EVA, feltre o teixit, colats, grapats o cosits, els barrets són un complement essencial en un gran nombre de disfresses (pirates, bruixes, mags…).
Idees barrets carnaval Mama Recicla

4. Espases (de pirata, mosqueter, cavaller...)
Com que han de ser resistents als cops, és millor fer l'estructura amb canyes de bambú (o altre material resistent) i envoltar-les d'espuma i cinta adhesiva de colors. Les canyes es combinen molt bé amb embuts o altres recipients de plàstic molt dur, com a protector de les mans. També es poden tallar directament en un cartró molt gruixut i reforçar el mànec amb més cartró i cinta adhesiva. 
Idees espases carnaval Mama Recicla

5. Escut
Es pot fer de cartró o de fusta, i després pintar-lo o folrar-lo amb goma EVA. És important que la nansa estigui ben agafada a la part davantera.
Escut carnaval Mama Recicla

6. Capes
No cal saber gaire de costura per fer una capa amb caputxa que pot transformar-se en una disfressa de cavaller o de caputxeta.
Capes carnaval Mama Recicla

7. Vestits
Molt senzill de fer és també un vestit del Robin Hood o d'indi, doblegant un teixit longitudinalment i deixant espai per als braços i el cap. Si sabem cosir mànigues, podem fins i tot fer un abric de pirata…
Disfresses carnaval Mama Recicla

8. Màscares
Poden tapar els ulls o cobrir només el cap, el més important és que els nens se sentin molt còmodes portant-les. Amb filferro, elàstic, feltre, goma EVA, cartró o plàstic, tot pot servir per fer veure que s'és un altre.
M?scares carnaval Mama Recicla

Totes aquestes propostes només pretenen donar-vos idees i mostrar-vos que, amb els nens, podeu fer una infinitat de disfresses a casa, totalment originals i utilitzant materials molt senzills. L'èxit està assegurat!