8 propostes a l?'aire lliure

Una proposta de Mamarecicla

Ara que fa calor i passem part dels dies a fora, us deixo algunes pistes de coses que podeu construir amb els nens. ¡Que bo entretenir-se amb la natura, aprendre a contemplar-la, a cuidar-la, a estimar-la!

1. Construir tendes

Amb unes canyes de bambú, cordes o cintes aïllants i algun teixit vell, podem ajudar els nens a construir una tipi o una tenda de campanya que els doni una mica d'ombra i els permeti amagar-se, llegir, jugar als indis…

Construir tendes amb Mama Recicla

2. Guixos al terra

Una caixa de guixos pot ser suficient perquè els nens pintin, al terra, una ciutat sencera, carreteres pels cotxes, monstres, flors… Dibuixos en gran format que  contrasten amb el que fan, sovint, a la carpeta de l'escola, i que els permeten involucrar-se amb tot el cos, ficar-se ells mateixos en el dibuix.

Guixos a terra amb Mama Recicla

3. Pedres pintades

Ceres o retoladors permanents poden servir als nens per decorar pedres, transformar-les en cotxes, cases o animals, veure-hi el que no hi era…

Pedres pintades amb Mama Recicla

4. Pals i fils

Amb branques petites i llanes de diferents colors es poden fer moltes coses! Per exemple, un mikado molt senzill (el joc consisteix a intentar treure cada branca sense que les altres es moguin), o també mòbils amb pinyes o boletes de fulles… Quan els pals són més grans, podem fer-los servir com a bastons i personalitzar-los amb llanes de colors.

Pal i fils amb Mama Recicla

5. Crear hàbitats

Si agafem unes caixes de fusta i alguns elements de la natura, com ara pedres, branques, suro, etc., ens divertirem creant diferents hàbitats per als animals de plàstic que tinguem a casa.

Crear h?bitats amb Mama Recicla

6. Preparar menjar

Quines sopes més delicioses es poden fer agafant fulles de molts tipus, pedres i el que es trobi al camp! O plats combinats on no hi falta color…

Preparar menjar amb Mama Recicla

7. Fabricant colònies i pigments naturals

Una senzilla barreja de fulles aromàtiques dins un cubell amb aigua es pot transformar en una fantàstica colònia! I si busquem fruites o verdures de colors vius —com les móres o la remolatxa— o agafem espècies —com la cúrcuma o el pebre vermell—, les triturem i barregem amb rovell d'ou, aconseguirem un pigment molt bonic, totalment natural, que ens permetrà pintar com es feia a l'antiguitat.

Fabricant col?nies amb Mama Recicla

8. Quadern de viatges

Doneu als nens un petit quadern on puguin dibuixar, escriure, enganxar… captar els llocs on viatgeu, les impressions ràpides de les vacances, el paisatge. Aquest quadern, que no serà avaluat per ningú, pot ajudar-los a ser més ràpids en el traç, més espontanis, més creatius.

Quadern de viatge amb Mama Recicla

Us desitjo a tots molt bones vacances! Tant si aneu a prop com lluny, a la platja o al camp, que pugueu gaudir de les coses petites, d'estar tots junts en família, de no tenir horaris tan apretats, ni presses, ni obligacions…

M'acomiado també d'aquest portal fantàstic que és Jan Petit, després de 12 col·laboracions que m'han permès estructurar el material que tenia al meu blog "Mama recicla", formular conceptes… Marxo perquè, professionalment, estic engegant altres projectes que m'absorveixen molt, com ara una nova col·lecció infantil d'àlbums il·lustrats a la nostra editorial, la realització de vídeos i animacions dels nostres llibres… Ja sabeu on trobar-me, perquè el meu blog segueix obert, amb un ritme més pausat. I el que hem ofert a la xarxa, allà està, disponible per a qui vulgui.

Gràcies pel vostres entusiasme! A reveure!

Inês Castel- Branco