7 propostes amb caixes de cartró

06458fcb2f1874ff8fbd529fe32a536b

Proposta de Mamarecicla

Ara que han passat els Reis, i que potser haurà quedat alguna caixa de cartró per casa, us proposo que la doneu als nens perquè hi juguin, a veure què en surt! Tots haurem experimentat, algun cop, que els nens prefereixen la caixa al regal que conté. I és que una caixa de cartró és una invitació perfecta per a la creativitat!

1. Caixes pintades
Si teniu caixes de cartró i doneu als nens retoladors o altres materials de pintura, ells passaran una estona ben divertits omplint totes les superfícies de dibuixos i colors.

Caixes pintades

2. Caixes folrades
Si voleu personificar una caixa petita de sabates, per exemple, podeu enganxar retalls de revistes o dibuixos dels nens, reforçar les cantonades amb cinta adhesiva de colors i plastificar-la, perquè duri més.

Caixes folrades

3. Caixes-casetes
Petites caixes d'electrodomèstics o medicaments poden convertir-se en fantàstiques casetes amb portes, finestres i teulades pintades.

Caixes casetes

4. Caixes-castell
Si agafem una caixa una mica més gran podem fer un fantàstic castell o palau, el perímetre del qual són els límits mateixos de la caixa. Si el volem ben resistent, podem duplicar les parets i anar posant-hi capes de paper de diari emmarat en cola blanca diluïda en aigua, i pintar-ho un cop s'hagi eixugat.

Caixes en forma de castell

5. Caixes-façana
Quan la caixa és molt gran, amb un dels cartrons els nens poden fer la façana d'una caseta decorada amb cintes washi-tape, tovallons o paper de seda, per on entrar i sortir.

Caixa transformada en una casa decorada

6. Caixes-terreny
Un bon rectangle de cartró serà un terreny fantàstic per jugar amb els animals del zoo o de la granja, delimitant els espais amb tintes o paper de seda de diferents colors, creant muntanyes amb la sobreposició dels cartrons (com corbes de nivell)...

Caixes fent un terreny

7. Caixes-amagatall
Quan la caixa és realment XL, es transforma en el millor amagatall!!!

Caixes per amagar-se

No us n'oblideu, doncs! No llenceu les caixes de cartró immediatament: deixeu que els nens les aprofitin durant un temps i en treguin tot el que puguin!

Inês Castel-Branco, Mama Recicla