5 propostes d'?espelmes de Nadal

Proposta de Mamarecicla

Nadal és temps de carrers i arbres il·luminats, pessebres amb espelmes càlides que vencen el fred i la foscor dels dies i les nits. Avui us proposo diferents tipus d'espelmes que podeu fer a casa amb els nens, a partir de materials reciclats. Us asseguro que els resultats són espectaculars i us ajudaran a viure millor la màgia de Nadal.

1. Pots de vidre i paper de seda

Cada any en fem, per regalar als mestres de l'escola, als amics i a la família. És ja un clàssic a casa nostra! Durant l'any anem guardant diferents pots de vidre (de iogur, llegums…) que es tranformaran en una espelmes molt colorides i lluminoses. Només ens cal girar els pots cap per avall i anar-hi enganxant trossets petits de paper de seda de diferents colors, pinzellant amb una cola blanca diluïda en una mica d'aigua. Un cop s'assequen, ja podem col·locar-hi una espelmeta de te a l'interior.

Espelmes amb pots de iogurt

2. Llaunes foradades

Podem pintar l'exterior d'una llauna i després fer-hi petits forats amb una barrina. Hi construim una nansa de filferro i hi posem una espelmeta a l'interior. Semblaran estrelles a la nit…

Espelmes en una llauna

3. Tetrabriks amb finestres

Tallem la base d'un tetrabric de la mida que volem i en pintem l'exterior. Hi obrim després, amb un cúter, una porta i algunes finestres. Podem col·locar aquesta caseta en el pessebre, amb una espelma a dintre, les llumetes de Nadal que l'il·luminin o sobre un globus de llum, perquè el resultat sempre serà molt acollidor i bonic.

Lumeta amb un tetrabric

4. Fanalet de paper vegetal

Si els nens dibuixen les figures del pessebre o altres temes nadalencs en fulles de paper vegetal, les podem després emmarcar amb cartolina negra i construir un fanalet a la base del qual col·loquem una espelma.

Fanalet de paper vegetal

5. Cilindre de de paper vegetal

També podem fer un rotllo a partir d'un paper vegetal amb dibuixos, enganxar-lo amb cel·lo i posar-ho al voltant d'una espelma de té.

Cilindre de paper vegetal

Es tracta de 5 propostes molt senzilles que donaran llum en aquest nadal! Bon nadal!