4 propostes per al Sant Jordi

Una proposta de Mamarecicla

S'apropa la gran diada de Sant Jordi, a Catalunya. Per això, aquest mes, les nostres propostes van relacionades amb els llibres, les roses i la llegenda de Sant Jordi.

1. Roses amb caixes d'ou

Retallem una caixa d'ous en parts individuals i les sobreposem, de tres en tres (la més petita per dins). Fem un forat a la part central i hi passem un pal de broqueta o un tros de filferro. Ho fixem tot amb silicona, pegament o cinta adhesiva (per sota la rosa). Després podem pintar la rosa amb tinta acrílica vermella o amb un spray (protegint la tija amb cinta de paper), i posteriorment cobrir-la amb vernís. Per fer les fulles es pot utilitzar cartulina, cinta whashi tape o paper de diari o de llibres vells, endurit i fixat amb cola blanca.

Roses per Sant Jordi

Video explicatiu per fer la rosa

2. Collaret de roses

Amb "trapillo" verd es pot fer un collar gran de vàries voltes i enrotllar-hi un fil més clar. Amb trapillo vermell es pot donar forma a un parell de roses i després, amb fil i agulla, cosir-les al collar.

Collaret de roses

3. Punts de llibre

Podem retallar qualsevol dibuix dels nens en forma de punt de llibre (6 x 18 cm, per exemple) i plastificar-ho. O un full pintat lliurament amb aquarel·les i sobreposar-hi lletres a partir de tampons. O donar-los un tros de cartró i uns quants colors i demanar-los que facin un dibuix relacionat amb Sant Jordi. O enganxar botons a un rectangle de cartulina, a veure què hi surt. O retallar dues tires d'un mapa mundi vell, d'una partitura de música o d'un llibre antic i colar-les a un cartró.

Punts de llibre per Sant Jordi

4. Teatre de Sant Jordi

Si els agrada fer teatre i pintar, és molt divertit crear els decorats i els personatges del conte de Sant Jordi a partir de titelles de cartró. N'hi ha prou amb crear, en un cartró gruixut que hagi sobrat d'una caixa, un castell i els protagonistes (rei, reina, princesa, drac, habitants del regne...), que després fixarem a un pal de broqueta. S'ho passaran molt bé explicant-nos la llegenda.

Teatre de Sant Jordi

Esperem que us hagin agradat i que en feu alguna per aquest Sant Jordi.