4 propostes d'?instruments musicals

Una proposta de Mamarecicla

En motiu del Dia de la Música, 22 de novembre, Santa Cecília, recuperem una proposta de Mamarecicla  molt xula!

Els instruments musicals no són tan sols objectes que comprem a les botigues especialitzades, sinó que es poden fer també a casa, amb materials quotidians. Anem a provar-ho!

1. Tambor

Transformem una llauna en un tambor si li traiem la tapa i cobrim el forat amb un globus (resistent) molt ben estirat, al quan li hem tallat prèviament la punta. Podem fixar millor el globus amb una corda i decorar la llauna amb cinta adhesiva de colors. Per tocar-lo, podem utilitzar un pal de broqueta amb una boleta de plàstic o porexpan a la punta o, senzillament, un drap enrotllat…

Fem tambors Mama Recicla

2. Maraca

Com a instrument de percussió, qualsevol recipient amb llegums secs a dintre pot servir: una ampolla de plàstic amb llenties, un potet de desodorant amb cigrons, una boleta de ping-pong amb arròs…

Fem maraques Mama Recicla

3. Pal de pluja

Agafem un tub de cartró gruixut i hi clavem molts claus amb l'ajut d'un martell. Tapem un dels costats i, per l'altre, hi posem arròs. Només ens caldrà tapar l'altre costat i decorar el pal de pluja.

Pal de pluja Mama Recicla

4. Guitarra

Elàstics de diferents gruixos en el respatller d'una cadira ens permetran sentir diferents sons. Si volem construir una guitarra, podem agafar una caixa de cartró i fer-hi un forat rodó. Muntem els elàstics al voltant de la caixa, una mica aixecats per sobre un llapis. Quan toquem les diferents "cordes" podem percebre també diferents vibracions.

Fem guitarres Mama Recicla

Vinga, a fer molta música i a explorar tot el que la vida ens ofereix!