Moltes vegades els infants mostren animadversió als llegums: Llenties, cigrons, mongetes, pèsols, fesols, favetes... cap d'elles els hi és atractiva. Tot i això, podem fer servir diverses tècniques per fer que s'animin a tastar-les.
- Arrebossats: Podem arrebossar el pollastre, el peix o qualsevol altre ingredient amb farina de llenties o cigrons.
- Hamburgueses: Pots comprar o elaborar a casa hamburguesa de llegums. Les podem barrejar amb verdures o altres aliments com carn o peix.
- Cremes: Podem elaborar cremes fetes a base de llegums com pèsols, faves... i també podem elaborar un hummus on sucar pa, pites, verdures, torrades... La llista pot ser infinita i dependràs dels gustos de cadascú.
- Pasta: Actualment existeix una gran varietat de pastes fetes amb llegum. Si els hi agrada la pasta, aquesta pot ser una porta d'entrada i la podrem mesclar amb la seva o les seves salses preferides. També les podem posar dins duna lasanya o canelons, mesclades amb la carn.